Madurodam onthult maquette Jachthuis Sint Hubertus

Op maandag 26 april onthulden de heer Seger E. baron van Voorst tot Voorst, directeur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Piebe Koster, de 17-jarige burgemeester van Madurodam, een miniatuur van het Jachthuis Sint Hubertus. De maquette is medegefinancierd door de buurgemeenten van het Park, Ede, Apeldoorn en Arnhem.

Jachthuis Sint Hubertus
De bekende architect H.P. Berlage ontwierp het Jachthuis Sint Hubertus als buitenhuis voor het echtpaar Kröller-Müller. Ook de geometrische tuin, de vorm van de vijver en de dienstgebouwen zijn van zijn hand, zodat er een totaalkunstwerk ontstond van zowel interieur als exterieur. Van bovenaf bezien heeft het gebouw de vorm van een gewei. Dit is gebaseerd op de legende van Sint Hubertus, beschermheilige van de jacht. In Madurodam beslaat het gebouw met de aangelegde tuin een oppervlakte van 11,7 m². De markante toren heeft een hoogte van bijna anderhalve meter. De miniatuur is net als het echte exemplaar gelegen in een natuurgebied aan een vijver.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame soorten van de Rode Lijst. Samen met het Kröller-Müller Museum, de beeldentuin en het Jachthuis Sint Hubertus vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe is in 1935 opgericht om de nalatenschap van het echtpaar Kröller-Müller te beheren en viert dit jaar zijn 75e verjaardag.

Plaats een reactie