Maastricht UMC+ biedt als eerste vrouwen met borstkanker persoonlijk zorgpad systeem

Het Oncologiecentrum van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastricht UMC+) gaat als eerste care companion inzetten bij de behandeling van vrouwen met borstkanker.

Sanofi-aventis introduceert vandaag care companion, de meest vernieuwende, interactieve internettoepassing voor mensen met kanker en hun zorgverleners. Care companion biedt 24 uur per dag inzicht in ziektebeeld en persoonlijk zorgpad.

Het Maastricht UMC+ leverde bovendien een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming en het testen van het programma.

Persoonlijk
Care companion is allereerst een persoonlijke internetpagina waarin de individuele patiënt een overzichtelijke weergave van haar / zijn persoonlijk zorgpad ziet. Daardoor krijgt de patiënt een beter inzicht in de diagnose, het ziekteverloop, het persoonlijke behandelplan en de nazorg. Een bibliotheek met betrouwbare informatie over de aandoening en de behandeling kan worden geraadpleegd. De afspraken met zorgverleners staan altijd overzichtelijk op een rij. Ook kan de patiënt informatie delen met naasten of lotgenoten. Care companion is een flexibel systeem dat ingericht kan worden naar de persoonlijke wensen en behoeften van patiënt en zorgverleners.

Met care companion wil sanofi-aventis een bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorgkwaliteit, zodat zorginstellingen en zorgverleners kwalitatief betere zorgresultaten kunnen bereiken en de patiënt een betere zorgkwaliteit ervaart.

Maastricht UMC+
In het Maastricht UMC+ gaat het borstkankerteam, onder leiding van prof.dr. Vivianne Tjan-Heijnen, medisch oncoloog, vandaag aan de slag met care companion. Het Maastricht UMC+ biedt het systeem aan borstkankerpatiënten aan. “Het belang van goede patiëntenvoorlichting is groot. Door dit programma zal de patiënt betere keuzes kunnen maken, meer tevreden zijn en daardoor later sneller herstellen.“, aldus prof.dr. Vivianne Tjan-Heijnen.

Plaats een reactie