Maasstad Ziekenhuis viert Suikerfeest

Voor duizenden Rotterdamse moslims eindigt morgen, vrijdag 10 september, de vastenmaand Ramadan. Nadat de gelovigen zich vier weken lang tussen zonsopgang en zonsondergang hebben onthouden van eten en drinken, roken en seksualiteit, vieren zij komend weekeinde Eid-ul-Fitr, oftewel het Suikerfeest.

Het Suikerfeest is een viering waarin de warmte en geborgenheid van het gezin, de familie en goede vrienden centraal staan, eigenlijk goed te vergelijken met het kerstfeest van de ‘oude Rotterdammers’. Kinderen krijgen cadeautjes en onder het genot van lekker eten en drinken wordt bijgepraat en worden mogelijk verwaterde banden aangehaald.

Voor een enkeling valt het Suikerfeest een beetje in het water omdat hij/zij in het ziekenhuis is opgenomen. Daarom trakteren medewerkers van de verpleegafdelingen van het Maasstad Ziekenhuis vrijdag 10 september op traditionele Eid-ul-Fitr-hapjes. Natuurlijk niet alleen patiënten en bezoekers met een moslim-achtergrond krijgen de zoete lekkernijen, iedereen die op locatie Clara of Zuider is opgenomen kan, samen met zijn bezoekers, smullen van verse muntthee met Turkse en Marokkaanse baklava, ghoriba, briwat, makrout en diverse soorten amandelkoekjes.

Plaats een reactie