Maasstad Ziekenhuis scoort opnieuw hoog in een zorgranking

Het Maasstad Ziekenhuis is opnieuw als beste ziekenhuis van de regio Rijnmond uit de bus gekomen. Deze keer scoort het ziekenhuis nagenoeg de maximale score in een onderzoek van het weekblad Elsevier. Het Maasstad Ziekenhuis krijgt een totaalscore van vier, de maximale score. In september eindigde het Maasstad Ziekenhuis al op de vijfde plaats in de ziekenhuis Top 100 van het AD.

Het onderzoek van Elsevier kende alle deelnemende ziekenhuizen een score toe van één tot vier, op de gebieden Zorg en Gastgerichtheid. Daaruit destilleerde het magazine een Totaalscore. Maasstad Ziekenhuis scoort drie op Zorg, vier op Gastgerichtheid en kreeg een Totaalscore van vier. Ook kwam het Maasstad Ziekenhuis sterk uit de verf op financieel gebied.

Directeur Paul Smits is dolgelukkig. ,,Het is prachtig om te zien dat we het goed doen in verschillende ranglijsten. De score in Elsevier is opnieuw een mooie waardering én een stimulans om dag en nacht aan de slag te blijven om het goed te doen voor onze patiënten.’’

Elsevier omschrijft een goed functionerend ziekenhuis als volgt: ,,Veilig voor de patiënt, nauwgezet in de medische zorg, betrouwbaar als organisatie en optimaal als voorlichter.’’ Het magazine voerde het onderzoek uit in samenwerking met bureau SiRM, dat gespecialiseerd is in ziekenhuisanalyses.

Plaats een reactie