Maasstad Ziekenhuis organiseert evenement Reuma in Beweging

De reumatologen van het Maasstad Ziekenhuis organiseren zaterdag 6 maart vanaf 10.30 uur voor de derde keer het sportieve evenement Reuma in Beweging in het Topsportcentrum in Rotterdam. Het evenement is bedoeld voor mensen met reuma, die in het Topsportcentrum gratis kennis kunnen maken met allerlei sportieve activiteiten.

Het Maasstad Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland dat zo’n sportief evenement organiseert voor zijn patiënten. De reumatologen vinden het belangrijk dat reumapatiënten zo vaak als ze kunnen in beweging komen. Sporten bevordert namelijk het welbevinden en vermindert de nadelige gevolgen van de chronische ziekte.

Veel patiënten ervaren echter, mede door hun aandoening, een drempel om te gaan sporten. Door hen tijdens dit evenement aan de verschillende mogelijkheden te laten ‘snuffelen’, hopen de reumatologen dat die drempel wordt weggenomen.

Tijdens Reuma in Beweging maken de patiënten actief kennis met bijzondere sporten. Ze kunnen workshops volgen in ‘exotische’ sporten, zoals aikido, tai chi, yoga en zhineng qigong, maar ook in pittiger sporten als badminton en volleybal. Tussen het sporten door kunnen bezoekers langs verschillende informatiekraampjes wandelen. Er is een gratis gezonde lunch en koffie en thee.

Warme aandacht is er dit jaar voor reuma en werk. De stichting MEE, belangenorganisatie voor mensen met een chronische ziekte of handicap, stelt met improvisatietheater allerlei knelpunten aan de orde. De acteurs laten zien hoe reumapatiënten zich weerbaar kunnen opstellen. Ook houdt een arbeidsdeskundige van het UWV Dordrecht een presentatie over de ins en outs van reuma en werk.

In Nederland lijden 2,3 mensen aan een van de 130 verschillende vormen van reuma. Reuma in Beweging had eigenlijk in september 2009 zullen plaatsvinden. De reumatologen hebben het evenement toen uitgesteld vanwege de Mexicaanse griep. Mensen met reuma die nog geen uitnodiging hebben gekregen, kunnen zich tot en met woensdag 3 maart aanmelden via de website van het Maasstad Ziekenhuis.

Plaats een reactie