Maak een gordijn van lepelplanten

De zomer komt eraan en dat vieren we met de lepelplant, Woonplant van de maand juni 2015. Deze veerkrachtige groen-witte verschijning, ook bekend als Spathiphyllum, heeft een luchtzuiverend karakter én staat bekend als vredestichter. Maar bovenal is het een makkelijke plant die in iedere ruimte mooi tot z’n recht komt.

Maak een gordijn

Je geeft de lepelplant een opvallende plek thuis met dit gordijn. En niet alleen het resultaat is leuk, ook het maken van dit gordijn is een fijn klusje.

Dit heb je nodig:
Maak gordijn van lepelplanten 01
Benodigdheden voor het maken van het gordijn.

– Lepelplanten, klein formaat
– Zeemleren lappen
– Schaar
– Perforator
– A4 papier
– Paar plastic zakjes

Stap 1
Maak gordijn van lepelplanten 02
Stap 1

Knip het vel papier schuin doormidden, van de ene lange hoek naar de andere lange hoek en gebruik dit als mal. Leg dit op de zeemleren lap en knip de vorm uit de lap. Zorg dat je goed aan de kant begint, misschien kun je meerdere zakjes uit een lap halen.

Stap 2
Maak gordijn van lepelplanten 03
Stap 2

Vouw de korte kant over de lange kant en maak met de perforator gaatjes aan de zijkanten van de zeem, op gelijke hoogte.

Stap 3
Maak gordijn van lepelplanten 04
Stap 3

Knip een lange strook uit de overgebleven zeem van ongeveer een centimeter breed. Haal de strook door de achterste en voorste gaatjes en knoop het bij het bovenste gaatje vast. Het onderste stukje laat je hangen. Je kan dan de verschillende zakjes aan elkaar verbinden door de strook aan de punt van het volgende zakje te binden.

Stap 4
Maak gordijn van lepelplanten 05
Stap 4

Hang het gordijn aan het plafond. Doe nu een plastic zakje om de potjes van de Lepelplantjes en zet de plantjes in de zakjes. Zo kan je watergeven zonder te morsen. Hee, dat hangt daar leuk!

Verzorging van de lepelplant
De lepelplant stamt uit het regenwoud rond de Amazone in Zuid-Amerika (Colombia en Venezuela) waar de luchtvochtigheid zeer hoog is. Zet de Lepelplant op een lichte of schaduwrijke plaats en geef elke week flink water. ‘Natte voeten’ is voor deze plant geen probleem. Keertje vergeten? Geen zorgen, de plant is veerkrachtig en knapt meteen na een gietbeurt weer op. Je kunt de plant in de zomer makkelijk buiten zetten, liefst op een beschutte, schaduwrijke plek.

Bloei van de lepelplant
De lepelplant bloeit tussen de vier tot tien weken en gedijt het beste tussen de 15 en 23 graden Celsius. De plant neemt een paar weken rust en na zo’n twaalf weken komen aan de nieuw ontwikkelde scheuten weer schutbladeren. Krijgen de blaadjes van in de winter bruine puntjes? Dan is de lucht waarschijnlijk iets te droog. Een plantenspuit doet wonderen.

Plaats een reactie