Lybert ’t Hart benoemd tot bijzonder hoogleraar Neuroimmunologie bij het UMCG

0
811

Prof. dr. L.A. ‘t Hart is per 1 januari 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar Neuroimmunologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. ’t Hart heeft zijn primaire onderzoeksactiviteiten bij het Biomedical Primate Research Centre in Rijswijk en zal nauw samenwerken met de sectie Medische Fysiologie van de disciplinegroep Neurowetenschappen van het UMCG.

Lybert ’t Hart (Rotterdam, 1953) studeerde Biologie aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 1981 cum laude afstudeerde. Hij promoveerde in 1986 in Utrecht tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift getiteld “Regulation of the activation and differentiation of human antigen-specific B cells”.

Daarna werkte ‘t Hart als onderzoeker bij verschillende TNO instituten. In 1995 werd hij hoofd van de sectie Auto-immuniteit van de afdeling Immunologie van het Biomedical Primate Research Centre in Rijswijk. De hoogleraar zal werkzaam zijn op het vakgebied van de neuroimmunologie met nadruk op het onderzoek naar neuroinflammatoire/neurodegeneratieve ziekten en veroudering.

Vorig artikelWitboek Farmacie: patiënt meer dan ooit centraal
Volgend artikelHoe wordt jeugdzorg ‘diversiteitsproof’?
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en artsen opgeleid tot medisch specialist. Patiënten komen in het UMCG voor basiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling. De zorg wordt gegeven door de beste dokters en verpleegkundigen. Samen met ondersteunend personeel werken zij dagelijks aan die ene, gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.