Lybert ’t Hart benoemd tot bijzonder hoogleraar Neuroimmunologie bij het UMCG

Prof. dr. L.A. ‘t Hart is per 1 januari 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar Neuroimmunologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. ’t Hart heeft zijn primaire onderzoeksactiviteiten bij het Biomedical Primate Research Centre in Rijswijk en zal nauw samenwerken met de sectie Medische Fysiologie van de disciplinegroep Neurowetenschappen van het UMCG.

Lybert ’t Hart (Rotterdam, 1953) studeerde Biologie aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 1981 cum laude afstudeerde. Hij promoveerde in 1986 in Utrecht tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift getiteld “Regulation of the activation and differentiation of human antigen-specific B cells”.

Daarna werkte ‘t Hart als onderzoeker bij verschillende TNO instituten. In 1995 werd hij hoofd van de sectie Auto-immuniteit van de afdeling Immunologie van het Biomedical Primate Research Centre in Rijswijk. De hoogleraar zal werkzaam zijn op het vakgebied van de neuroimmunologie met nadruk op het onderzoek naar neuroinflammatoire/neurodegeneratieve ziekten en veroudering.

Plaats een reactie