Lunet zorg werkt samen met klinisch lab van het Máxima

Lunet zorg gaat samenwerken met het klinisch laboratorium van Máxima Medisch Centrum (MMC). De organisatie voor mensen met een beperking gaat alle laboratorium diagnostiek en onderzoek bij MMC onderbrengen. De samenwerking is omvangrijk: het gaat om zon 35.000 verrichtingen per jaar.

Prof. dr. Huib Vader, hoofd van het MMC klinisch laboratorium, is verheugd over de samenwerking: “MMC heeft alle laboratoriumfaciliteiten in huis. De diagnostiek en onderzoek van Lunet zorg wordt hierdoor met de maximale kwaliteit en veiligheid gewaarborgd. Door het grote volume kunnen we bovendien erg efficiënt werken. Zo snijdt het mes aan beide kanten.”

De samenwerking met Lunet zorg past prima in het beleid van het klinisch laboratorium van MMC om faciliteiten maximaal open te stellen voor instellingen buiten de ziekenhuismuren. Het klinisch laboratorium van MMC kondigde afgelopen zomer in dit kader ook al een samenwerking met het laboratorium van het Catharina ziekenhuis aan met betrekking tot de gezamenlijke inkoop van apparatuur. Het klinisch laboratorium van MMC heeft bovendien gelijksoortige samenwerkingsverbanden met de Severinusstichting, Vitalis en de Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen (RSZK).

Plaats een reactie