Lovepoep.nl – Poep als belangrijke raadgever

Poep. We staan er niet altijd bij stil, maar poep vertelt een hoop over je gezondheid. Toiletbezoek kan daarom een waardevol moment zijn.

Lovepoep.nl, belang van goed poepen

Ruim de helft (52%) van de Nederlanders ziet in dat het niet herkennen van darmklachten invloed heeft op de gezondheid[1].

Je doet er dus goed aan na toiletbezoek een kritische blik achterom te werpen. Dat is de belangrijkste boodschap van de campagne van de Maag Lever Darm Stichting. Als handig hulpmiddel introduceert de Maag Lever Darm Stichting daarom de Poepchecker op www.lovepoep.nl.

Lovepoep
Veel Nederlanders hebben last van hun darmen. Ruim 47% van de Nederlanders kent iemand in zijn/haar omgeving die last heeft van darmklachten. Deze klachten worden niet altijd serieus genomen. Door het checken van je poep kun je je gezondheid in de gaten houden. Verandering in vorm en/of kleur van de ontlasting kan namelijk duiden op een darmaandoening.

Zo is het bij bloed in de ontlasting belangrijk om direct naar de huisarts te gaan. Deze klacht kan wijzen op darmkanker. Poep is dus een belangrijke raadgever. Om dat bekend te maken bij het grote publiek lanceert de Maag Lever Darm Stichting de beweging ‘lovepoep’ om mensen op te roepen regelmatig hun poep te checken.

Poepchecker
De Maag lever Darm Stichting heeft de poepchecker ontwikkeld die mensen direct duidelijk maakt waar ze op moeten letten als ze achterom kijken.Met dit handige hulpmiddel kan worden gecheckt of de kleur en/of vorm van je poep normaal is. Doe de poepchecker op www.lovepoep.nl.

[1] TNS Nipo onderzoek (september 2012) – Poep, dat is toch vies? Onderzoek naar taboes rondom darmklachten

Plaats een reactie