Lotte Groeneveld wint Kids for Animals fotowedstrijd 2011

De negenjarige Lotte Groeneveld heeft de Kids for Animals fotowedstrijd 2011 gewonnen. Haar foto werd door het publiek als beste gekozen uit twaalf genomineerde foto’s. In totaal kreeg de jeugdclub van de Dierenbescherming meer dan duizend foto’s binnen. Lotte krijgt als winnaar een digitale fotolijst en haar foto staat op de voorpagina van de speciale kalender die naar aanleiding van de fotowedstrijd is gemaakt.

Het thema van de fotowedstrijd, die samen met het Schooltv-programma Nieuws uit de natuur werd georganiseerd, was dit jaar ‘jonge dieren’. Lotte maakte een foto van een jong paard dat samen met een volwassen paard door de wei rent. De jury nomineerde de foto van Lotte onder andere omdat “het ontzettend moeilijk is om paarden in beweging te fotograferen.” Lotte ontving de prijs zaterdagmiddag in het Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis in Leiden uit handen van Nieuws uit de natuur-presentatrice Mylène Gordinou de Gouberville.

Tegelijk met de prijsuitreiking werd ook de speciale verjaardagskalender onthuld. Bij elke maand is een van de twaalf genomineerde foto’s geplaatst. De twaalf foto’s zijn allemaal door kinderen gemaakt. De kalender wordt verkocht door meer dan tweehonderd kinderen die zich daarvoor hebben aangemeld. De opbrengst van de kalender gaat naar de opvang van en verzorging voor

Plaats een reactie