Lotje & co inspireert gezinnen met zorgintensieve kinderen

Lotje&co is de naam van het nieuwe lifestyle magazine dat op zaterdag 11 september wordt geïntroduceerd. Een magazine dat gezinnen met zorgintensieve kinderen informeert, stimuleert en inspireert. “Eindelijk een frisse en positieve insteek” volgens Veronique Werz, hoofdredacteur.

Het nieuwe magazine is een ‘gewoon’ blad voor een ‘bijzondere’ doelgroep. Zo omschrijft Lotje&co het nieuwe magazine, dat drijft op de pijlers erkennen, herkennen en verkennen. Het tijdschrift behandelt onder andere onderwerpen als het gezinsleven, shopping, psyche en koken en is daarmee interessant voor ieder lid van een gezin met een zorgintensief kind. Het magazine benadert alles vanuit een positief standpunt. “Wij willen gezinnen wijzen op de mogelijkheden die zij hebben in plaats van de beperkingen”, zegt Werz.

Veronique Werz, moeder van een meervoudig complex gehandicapt kind, weet hoe het is om deel uit te maken van een gezin met een zorgintensief kind. “Het tijdschrift is een spreekbuis voor deze doelgroep. Met lotgenoten die hun ervaringen delen. Nu is alle informatie geschreven vanuit instellingen, zelden vanuit de ouder of gezin. Lotje&co helpt gezinnen zich te ontwikkelen en verder te kijken dan de wereld van de hulpverlening”. Dat doet het via het magazine en de gelijknamige website www.lotjeenco.nl.

Het eerste magazine is mede tot stand gekomen door steun van NSGK voor het gehandicapte kind en wordt vervolgens ieder kwartaal uitgegeven door de stichting Lotje&co. Dat de behoefte aan een dergelijk tijdschrift bestaat, blijkt wel uit het feit dat nog voor het eerste exemplaar is verschenen, al ruim duizend gezinnen een abonnement op het blad hebben genomen. Waaronder oud-tennisprof Paul Haarhuis. “Dit is een geweldig initiatief: deze doelgroep zit altijd met vragen en antwoorden hierop zijn zeer welkom”, weet Haarhuis als vader van een autistische zoon.

Het eerste exemplaar van Lotje&co wordt zaterdag 11 september 2010 om 12.00 uur op feestelijke wijze uitgereikt op de NDSM-werf in Amsterdam. Plaats van handeling is restaurant Noorderlicht. Lotje&co, NSGK en PerSaldo nodigen u hierbij van harte uit aanwezig te zijn en aansluitend Festival 5D te bezoeken dat namens de NSGK ter gelegenheid van hun 60 jarig bestaan wordt georganiseerd.

Plaats een reactie