L’Oréal stelt wetenschappelijke adviesraad aan

L’Oréal stelt een Wetenschappelijke Adviesraad aan die bestaat uit 9 vooraanstaande wetenschappers van verschillende disciplines en nationaliteiten. Hun missie zal bestaan uit het aandragen van onverwachte ideeën die passen bij de interesses van L’Oréal Research. Door het onderzoeken van opkomende wetenschappelijke en technologische gebieden zal de toekomst beter voorbereid zijn.

De Raad heeft donderdag 23 mei 2013 in Parijs haar eerste bijeenkomst gehad onder het voorzitterschap van Jacques Leclaire, Scientific Director, L’Oréal Research & Innovation.

Laurent Attal, Executive Vice-President Research & Innovation van L’Oréal, zei, “Het aanstellen van een Wetenschappelijke Adviesraad is essentieel voor L’Oréal. Het is essentieel omdat wetenschap de basis is van al onze innovaties. In een snel veranderende wereld zullen de reflecties van de Raad bijdragen aan het versterken van de link tussen wetenschap en schoonheid wereldwijd, en als zodanig, een bijzondere bron van inspiratie en richting zijn voor L’Oréal.”

Voor L’Oréal, waar altijd geloofd is in de relatie tussen wetenschap en schoonheid en waar men een strategie uitdraagt voor de universalisatie van schoonheid is de oprichting van een Wetenschappelijke Adviesraad essentieel om de grote ontwikkelingen van vandaag de dag op het gebied van wetenschap en technologie beter te kunnen begrijpen.

De Raad zal tweemaal per jaar bij elkaar komen, voorgezeten door Jacques Leclaire die de discussies en reflecties van de Raad zal leiden.

Samenstelling van de Wetenschappelijke Adviesraad van L’Oréal:

Prof. René Wijffels; Voorzitter van de Bioprocess Engineering Group, Wageningen University, Nederland

Prof. Bonnie Bassler; Howard Hughes Medical Institute investigator and Squibb Professor Moleculaire Biologie, Princeton University

Prof. Thomas Bieber; Afdelingshoofd en Professor Dermatologie en Allergie, Universiteit van Bonn, Duitsland

Prof. Vanderlan de Silva Bolzani; Professor van het Chemistry Institute São Paulo State University, Araraquara Brazilië

Prof. Elaine Fuchs; Professor Celbiologie en –ontwikkeling, Rockefeller University, NY

Prof. Nina Jablonski; Vooraanstaand Professor Antropologie, Pennsylvanië State University, PA

Prof. Dominque Langevin; Onderzoeksdirecteur, Laboratory of Solid State Physics, CNRS, Universiteit van Parijs-Zuid, Frankrijk

Prof. Samir Mitragotri; Professor Chemical Engineering, University of California, Santa Barbara California

Prof. Jun Wang; Executive Director Beijing Genome Institute (Shenzhen) en Professor, Universiteit van Kopenhagen

Plaats een reactie