L’Oréal optimaliseert sociale arbeidsvoorwaarden wereldwijd

L’Oréal rolt het ‘Share & Care’-programma uit dat gericht is op het garanderen van de beste sociale voorzieningen op het gebied van welzijn, gezondheid, ouderschap en kwaliteit van het leven op het werk voor de medewerkers in de 68 landen waar de L’Oréal Groep aanwezig is.

Tegen het einde van 2015 wil L’Oréal 100% van de sociale beleidsdoelstellingen behaald hebben die bij de lancering van dit innovatieve programma in 2013 geïdentificeerd zijn.

‘Share & Care’
Volgens Jean-Paul Agon, Voorzitter en CEO van L’Oréal, “Met het ‘Share & Care’-programma is het de wens van L’Oréal om globalisering van de economische prestaties te combineren met de globalisering van de sociale prestaties. Dit programma symboliseert de universalisatie van het sociale model van L’Oréal en vertegenwoordigt een echte aanjager van vooruitgang.”

“In een tijd waarin maar 39% van de wereldbevolking toegang heeft tot medische dekking biedt het ‘Share & Care’-programma een grote sociale doorbraak in vele landen. Dankzij de mobilisatie van al onze teams is het programma erg snel uitgerold en willen we de doelstelling eind 2015 bereiken,” zegt Jérôme Tixier, Executive Vice-President Human Resources bij L’Oréal. “Het is het enige wereldwijde sociale initiatief dat zo uitgebreid is en systematisch werkt aan de 4 pijlers – welzijn, gezondheid, ouderschap en kwaliteit van leven op het werk.”

Beauty For All by L’Oréal. Regie Peter Lindbergh; Soundtrack Nuvole Bianche van Ludovico Einaudi.

Ziektekostenverzekering
Voor wat betreft gezondheid is het doel van L’Oréal om een aanvullende ziektekostenverzekering te introduceren zodat er tenminste 75% vergoed wordt voor vele risico’s zoals operaties of zware behandelingen in landen waar het gezondheidssysteem deze dekking niet biedt. Eind 2014, hadden 58 landen dit programma gelanceerd in vergelijking met 26 in 2012. Het doel is dat alle 68 landen eind 2015 deze minimum standaard bereiken.

Nabestaanden
In het geval van overlijden betaalden 7 landen het equivalent van 24 maanden salaris ter compensatie aan de familie van de overledene in 2012. In 2014 is dit gegroeid naar 49 landen, 72% van het totaal. Tegen eind 2015 verwachten we dat alle 68 landen dit aanbieden.

Ouderschap
Voor ouders zal L’Oréal een minimum van 14 weken ouderschapsverlof garanderen tegen 100% salaris. In 2012 boden 24 landen deze garantie en in 2014 54 landen. Eind 2015 zullen naar verwachting 68 landen dit resultaat hebben behaald.

Nederland
L’Oréal Nederland heeft reeds een lange geschiedenis met een goed sociaal programma. Silke Siems, Directeur Human Resources L’Oréal Nederland, “We hebben goed gekeken naar waar we ons bestaande sociale programma nog verder konden aanvullen en de puntjes op de i gezet. Het laatste jaar hebben we bijvoorbeeld ons flexibel werken beleid geoptimaliseerd, programma’s aangeboden om stress te verminderen, ergonomie trainingen georganiseerd en 3 vrije dagen voor nieuwe papa’s toegevoegd. Daarnaast breiden we dit jaar de overlijdensverzekering voor singles uit.”

Sharing Beauty With All
Het sociale programma van L’Oréal is onderdeel van één van de vier verbeteringsgebieden die Jean-Paul Agon op 23 oktober 2013 heeft aangekondigd bij de lancering van de duurzame toezeggingen ‘Sharing Beauty With All’:

  • Innovatie, zodat 100% van de L’Oréal producten een milieu of sociale verbetering hebben;
  • Productie, om de broeikasuitstoot, waterverbruik en afval per gereed product in absolute cijfers te verminderen met 60%;
  • Consumptie, het bewustzijn van consumenten vergroten over de sociale en milieu impact van hun consumptie;
  • Het ontwikkelen van duurzaamheid om groei te delen met onze medewerkers, leveranciers en de gemeenschappen om ons heen.

Meer informatie
2014 Sharing Beauty With All Progress Report

Plaats een reactie