Loop met je dokter !

Zaterdag 26 september vindt de allereerste ‘Loop met je dokter plaats’; een uniek wandelevenement van tien kilometer in de omgeving van Meerssen. Dertien artsen van het azM / Maastricht Universitair Medisch Centrum wandelen / lopen dan met patiënten.

Het is de bedoeling dat iedere wandelaar (een patiënt of medewerker van het ziekenhuis) sponsorgeld werft. Dit bedrag komt van familieleden, vrienden en relaties die de wandelaar willen steunen voor zijn/haar inzet met een sponsorbedrag. Het opgehaalde sponsorgeld komt ten goede aan het HAPPY-project.

Opnames
TV-Limburg zendt hierover 17, 18, 19, 24, 25 en 26 augustus een aantal filmpjes over uit. Die worden binnenkort op twee dagen opgenomen. Donderdag 13 augustus filmt men tussen vier en zes op het Munsterplein in Roermond en vrijdag 14 augustus draait de camera tussen vier en zes op het Vrijthof in Maastricht. Het is de bedoeling dat voorbijgangers zich ter plekke onderwerpen aan een HAPPY-test.

HAPPY
HAPPY staat voor Heart Attack Prevention Program for You en heeft als doel het voorkomen van hartinfarcten. Cardioloog Leo Hofstra: “Dankzij ‘Loop met je dokter’ komen er meer geld en aandacht voor HAPPY. Heel belangrijk, want het kan levens redden. Als mensen op tijd worden onderzocht, wordt het risico op een hartinfarct eerder herkend. Onderzoek bij 50.000 mensen betekent naar schatting dat zo’n 400 hartinfarcten worden voorkomen.”

Voor nadere informatie zie: www.loopmetjedokter.nl en www.happyazm.nl

Plaats een reactie