Londen nog steeds populairste stad om te werken

Londen is de populairste stad ter wereld om te werken, gevolgd door New York en Singapore. Dat blijkt uit de Global Talent Mobility Survey, het grootste internationale onderzoek naar mobiliteit op de arbeidsmarkt.

Van alle respondenten die aangeven bereid te zijn te werken in het buitenland, geven de meeste mensen aan te willen werken werken in Londen, gevolgd door New York en Singapore. Dat betekent dat Sydney van de derde plaats is gestoten ten opzichte van twee jaar geleden, toen dezelfde vraag werd gesteld.

De voorkeur van de Nederlanders wijkt af van de internationale voorkeur. De Nederlanders delen de voorkeur voor Londen, maar hebben op een gedeelde eerste plaats New York staan. Op de tweede plaats staan, wederom op een gedeelde plaats, Barcelona, Brussel en Berlijn. Blijkbaar zoekt de Nederlander het toch wat dichter bij huis. Met name een stad als Brussel scoort in de internationale resultaten pas een magere 42e plek. Wat daarbij opvalt is dat Nederlandse respondenten vooral een sterkere voorkeur hebben voor Europese steden in vergelijking tot de andere respondenten.

Amsterdam
Nederland komt zelf ook op de lijst voor. Amsterdam staat op de 23e plaats van meest populaire steden ter wereld. Daarmee is onze hoofdstad 6 plaatsen gedaald ten opzichte van twee jaar geleden.

Olympische Spelen
De populariteit van Londen heeft niets te maken met de Olympische Spelen. Londen staat voor de derde keer op de nummer 1 positie en is al jaren de meest populaire stad. De komst van de Olympische Spelen heeft daar niet positief of negatief aan bijgedragen. Natuurlijk is het wel goed nieuws voor alle organisaties die betrokken zijn bij de Spelen, die vandaag van start gaan. Geen enkel probleem om mensen te vinden die willen werken op dit wereldevent in de meest populaire stad.

Onderzoek
Aan het onderzoek hebben ruim 162.000 mensen uit 66 verschillende landen meegewerkt. Het Global Talent Mobility Survey is voor de derde keer gehouden en uitgevoerd door de Intelligence Group in samenwerking met The Network. In Nederland is vacaturesite StepStone de partner voor dit onderzoek.

Plaats een reactie