Lof meer dan ‘uitverkocht’

0
828

De vierde editie van Lof der Geneeskunst heeft vrijdag 9 oktober uitzonderlijk veel publieke belangstelling getrokken. De bijna tweeduizend beschikbare plaatsen in De Doelen te Rotterdam waren twee weken vóór de datum van de lezing volgeboekt. Overboekt
Het thema van Lof der Geneeskunst was ditmaal ‘Denken & Doen, de hersenen vertaald’. Vanwege de buitengewoon grote publieke belangstelling heeft de organisatie enige overboeking toegestaan. Dat bleek een slimme zet: meer mensen konden worden toegelaten en iedereen kon uiteindelijk toch zitten.

Inspirerend
De toespraken van prof. Chris de Zeeuw (Erasmus MC) en prof. John Donoghue (Brown University Rhode Island, VS) werden beschreven als gedegen en inspirerend. Het enthousiasme van de toehoorders bleek onder meer na afloop bij de uitgang, waar een speciale editie van het tijdschrift Monitor werd uitgedeeld.

Beroerte
Gevraagd naar een verklaring waarom de belangstelling zo groot was, zei Connie Meilof van de sector Communicatie: “Blijkbaar lenen de hersenen zich goed als thema voor zo’n publiekslezing. Veel mensen kennen iemand die een aandoening aan het brein heeft, bijvoorbeeld een hersentumor of beroerte. Los daarvan is het fascinerend hoe ver de wetenschap is. Gastspreker John Donoghue toonde een filmpje hoe gedachten in de hersenen een kunstarm in beweging zetten. Dat was fantastisch om te zien.”

De volgende editie van Lof der Geneeskunst vindt plaats op 17 september 2010 en heeft als thema: het hart.

Vorig artikelNieuw gen voor autisme gevonden
Volgend artikelBehandeling slokdarmkanker blijft moeilijk
Erasmus MC is het grootste en wetenschappelijk meest toonaangevende Universitair Medisch Centrum van Nederland. Bijna 13.000 medewerkers werken binnen de kerntaken patiëntenzorg, onderwijs en wetenschap continu aan een verbetering en versterking van de individuele patiëntenzorg en de maatschappelijke gezondheidszorg. Zij ontwikkelen hoogwaardige kennis, dragen dit over aan toekomstige professionals en passen dit toe in de zorg voor patiënten. De komende vijf jaar wil Erasmus MC uitgroeien tot één van de beste medische instituten in de wereld. Erasmus MC maakt deel uit van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU)