Lof meer dan ‘uitverkocht’

De vierde editie van Lof der Geneeskunst heeft vrijdag 9 oktober uitzonderlijk veel publieke belangstelling getrokken. De bijna tweeduizend beschikbare plaatsen in De Doelen te Rotterdam waren twee weken vóór de datum van de lezing volgeboekt. Overboekt
Het thema van Lof der Geneeskunst was ditmaal ‘Denken & Doen, de hersenen vertaald’. Vanwege de buitengewoon grote publieke belangstelling heeft de organisatie enige overboeking toegestaan. Dat bleek een slimme zet: meer mensen konden worden toegelaten en iedereen kon uiteindelijk toch zitten.

Inspirerend
De toespraken van prof. Chris de Zeeuw (Erasmus MC) en prof. John Donoghue (Brown University Rhode Island, VS) werden beschreven als gedegen en inspirerend. Het enthousiasme van de toehoorders bleek onder meer na afloop bij de uitgang, waar een speciale editie van het tijdschrift Monitor werd uitgedeeld.

Beroerte
Gevraagd naar een verklaring waarom de belangstelling zo groot was, zei Connie Meilof van de sector Communicatie: “Blijkbaar lenen de hersenen zich goed als thema voor zo’n publiekslezing. Veel mensen kennen iemand die een aandoening aan het brein heeft, bijvoorbeeld een hersentumor of beroerte. Los daarvan is het fascinerend hoe ver de wetenschap is. Gastspreker John Donoghue toonde een filmpje hoe gedachten in de hersenen een kunstarm in beweging zetten. Dat was fantastisch om te zien.”

De volgende editie van Lof der Geneeskunst vindt plaats op 17 september 2010 en heeft als thema: het hart.

Plaats een reactie