LMC Explorer I 698 G ANWB Camper van het Jaar 2011

De Explorer I 698 G van het Duitse LMC is verkozen tot ‘Camper van het jaar 2011’ . De toekenning van deze jaarlijks uitgereikte vakjuryprijs, een initiatief van ANWB / KCK, heeft LMC te danken aan de ruime toepassing van innovatieve gewichtsbesparende oplossingen en materialen. De prijsuitreiking vond plaats op 22 oktober, de eerste dag van de Kampeer en Caravan jaarbeurs 2010.

Juryrapport
De LMC Explorer I 698 G verdient de titel ‘Camper van het Jaar’ vanwege de ruime toepassing van innoverende gewichtsbesparende ideeën en gebruik van nieuwe materialen. Die gewichtsbesparing maakt deze reusachtige rollende vakantiewoning toch geschikt voor rijbewijs ‘B’. Het gaat te ver om alle winst en nieuwe toepassingen te noemen. Gewichtsbesparende combinaties van meubeldelen, toepassing van innovatief ontworpen lichtgewicht (meubel)plaat en uitwisseling van traditionele constructies voor nieuwe ideeën zijn echter de belangrijkste. Kilo’s vliegen er bovendien af door minder gebruik van hout in de wanden, modern geproduceerde kunststofdelen en veel gebruik van aluminium, zelfs onzichtbaar in het interieur. Binnen geven de uniek comfortabele opgang naar het hoge bed en de flexibele keukenindelingen genaamd Duoflex en Triflex het laatste zetje naar het hoogste schavot.

De bekendmaking van de ‘Camper van het Jaar’ vindt plaats op de openingsdag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, die van vrijdag 22 tot en met dinsdag 26 oktober wordt gehouden in het Jaarbeurscomplex in Utrecht. Op de stand van ANWB’s kampeertijdschrift Kampeer & Caravan Kampioen is een speciaal podium ingericht om de LMC Explorer te bewonderen. De onthulling en prijsuitreiking vinden plaats op vrijdag 22 oktober om 11.30 uur.

De vakjury van de verkiezing ‘Camper van het Jaar 2011’ weegt in haar oordeel alle voor dat modeljaar geïntroduceerde nieuwe en vernieuwde campermodellen, mits daarop tijdig een consumentenverkoopprijs is vastgesteld. De winnaar moet nieuw of belangrijk vernieuwd op de markt zijn verschenen, waarbij innovatie bovendien extra waardering oplevert.

De vakjury van de verkiezing ‘Camper van het Jaar 2011’ bestaat uit:
Wim de Roos; Kampeer en Caravan Kampioen ANWB (KCK)
Niek Schenk; Algemeen Dagblad (AD)
Kees Witvliet; freelance camperjournalist (Campercake)

Voor meer informatie over de LMC Explorer; LMC Campers en Caravans, (053) 573 74 35 of www.lmc-caravan.com.

Plaats een reactie