Live meekijken met hartoperatie tijdens Open Dag

Wel eens een hartoperatie gezien via een live-verbinding? Benieuwd hoe een verloskamer of de Spoedeisende Hulp eruit zien? Zelf laboratoriumonderzoek doen? Kom dan op zaterdag 19 maart tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Open Dag van het Catharina-ziekenhuis. Wij geven u graag een kijkje achter de schermen.

Hoogtepunt van de dag zijn de twee hartoperaties die via een live-verbinding te volgen zijn. Onze hartchirurgen opereren twee patiënten aan hun hartaandoening. Het Catharina- ziekenhuis is het enige ziekenhuis in de regio waar deze omleidingsoperaties (bypass operaties) van het hart uitgevoerd worden. Bezoekers kunnen vanuit ons auditorium via een live-verbinding meekijken. Een hartchirurg legt de operatie uit aan de kijkers in de zaal, terwijl tegelijkertijd een andere hartchirurg samen met zijn team de operatie verricht.

Aanmelden noodzakelijk
De eerste hartoperatie duurt van 10.00 tot 12.30 uur en de tweede operatie van 13.00 tot 15.30 uur. Er zijn maar een beperkt aantal zitplaatsen dus vooraf aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan via de website van het Catharina-ziekenhuis: www.cze.nl of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur via: 040-239 6520.

Bezoekers moeten er rekening mee houden dat het een realistische ingreep is en dat niet iedereen deze beelden als prettig ervaart.

Bob de Bouwer en ingipsen
Speciaal voor de kinderen komt Bob de Bouwer naar de Open Dag. Bob helpt namelijk mee met de bouwwerkzaamheden in het ziekenhuis en hij wil graag de patiënten, bezoekers en medewerkers ontmoeten. Bob loopt van 11.00 tot 15.30 uur rond in het Catharina-ziekenhuis. Kinderen kunnen ook op de foto als dokter, verpleegkundige of chirurg. Bij de stand van de Spoedeisende Hulp mogen ze bovendien hun arm laten ingipsen. Natuurlijk haalt de gipsverbandmeester het gips er ook weer van af voordat de kinderen naar huis gaan.

Looproutes en rondleidingen
Bezoekers kunnen verder tijdens de Open Dag door middel van rondleidingen en een uitgezette looproute een kijkje nemen op onder meer de verloskamers, de afdeling Radiologie, het laboratorium en zelfs een operatiekamer. Daarnaast zijn er stands met doe-activiteiten en demonstraties van de afdelingen: dialyse, hartbewaking en longziekten. Ook kan er een kijkje genomen worden in een ambulance.

Kortom: kijken en doen, dat zijn de kernwoorden van de Open Dag van het Catharina- ziekenhuis.

Plaats een reactie