Lijsttrekkers tekenen maandag Roze Stembusakkoord

Op maandagochtend 3 september 2012 ondertekenen lijsttrekkers in Den Haag het Roze Stembusakkoord 2012. Met het akkoord willen de politici een aantal prangende kwesties op het gebied van LHBT-emancipatie vlottrekken waarover al lang wordt gesproken.

Al sinds de openstelling van het burgerlijk huwelijk is er bijvoorbeeld discussie over een kwestie als de ‘weigerambtenaar.’ Hoewel een grote Kamermeerderheid aan dit fenomeen een eind wil maken, is de kwestie wegens diverse coalitiesamenstellingen nog altijd niet geregeld. Hetzelfde geldt voor diverse andere onderwerpen. Door voorafgaand aan de verkiezingen een Roze Stembusakkoord te sluiten, willen de betrokken partijen deze impasse doorbreken.

Jolande Sap nodigt alle progressieve partijen uit een Roze Stembus Akkoord te ondertekenen: waarin van een aantal punten wordt vastgelegd dat deze bij deelname aan een coalitie gegarandeerd zullen worden door deze partijen.

Het Stembusakkoord is een initiatief van GroenLinks lijsttrekker Jolande Sap. Zij deed het voorstel tijdens COC’s Roze Verkiezingsdebat op 3 augustus 2012. Het idee werd nog tijdens het debat door diverse partijen omarmd.

Onder leiding van scheidend COC-voorzitter Vera Bergkamp kwamen de lijsttrekkers de afgelopen weken tot overeenstemming. Het akkoord wordt maandag ondertekend door GroenLinks, VVD, PvdA, SP, D66, 50Plus, Partij voor de Dieren en DPK. De inhoud wordt op 3 september 2012 bekendgemaakt.

Meer informatie
www.gayvote.nl

Plaats een reactie