Lievensberg start met plastic afval scheiden

De Kinderafdeling en de Longafdeling van het Lievensberg ziekenhuis zijn sinds kort gestart met het gescheiden inzamelen van plastic afval. Lievensberg wil op deze wijze op een milieubewuste manier omgaan met een gedeelte van het ziekenhuisafval.

Lievensberg ziekenhuis is één van de eerste ziekenhuizen van het land die start met het gescheiden inzamelen van plastic afval. Op de afdelingen staan nu bakken met een herkenbare oranje deksel waarin de verpleegkundigen het plastic afval kunnen deponeren. Vooral op de kinderafdeling wordt veel plastic materiaal gebruikt, zoals zuigflesjes en voedingssondes.

Om het apart inzamelen mogelijk te maken zijn met de firma Saver afspraken gemaakt. Dit bedrijf krijgt vanuit de overheid subsidie om plastic afval gescheiden in te zamelen. De plastic buddyzakken voor het in huis scheiden van plastic afval komen ook van dit bedrijf.

Het gaat om een proefperiode zonder vaste einddatum. Als de proef met het gescheiden inzamelen een succes blijkt te zijn, komen de afvalbakken op meer afdelingen te staan. Voor het Lievensberg ziekenhuis is het een win-win situatie. Er wordt op een milieubewuste manier met een gedeelte van de afvalstroom omgegaan en er wordt bespaard op de kosten voor de verwerking van ‘gewoon’ afval.

1 gedachte over “Lievensberg start met plastic afval scheiden”

  1. Lievensberg ziekenhuis: “Na de proef in 2010 is het gescheiden inzamelen van plastic op twee verpleegafdelingen verder uitgerold. Op praktisch alle afdelingen van het ziekenhuis, zowel op de verpleegafdelingen, de polikliniek als op de ondersteunende afdelingen, staan nu tonnen waarin plastic afval gedeponeerd kan worden. Het plastic wordt gescheiden aangeboden aan de afvalverwerker.”

    Beantwoorden

Plaats een reactie