Liesbreukoperatie voor het weekend

0
639

Het team chirurgen van Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een ‘arrangement’ gemaakt voor patiënten die snel en comfortabel aan hun liesbreuk geopereerd willen worden.

Patiënten kunnen op één dag op het spreekuur komen bij de chirurg en de anesthesioloog en met een operatiedatum weer naar huis gaan. Indien gewenst, kan deze operatie zelfs binnen één week plaatsvinden. De chirurgen plannen de operaties speciaal op vrijdag. Een paar uur na de operatie kan de patiënt naar huis om in het weekend verder te herstellen. Op veler verzoek is het liesbreukprogramma geconcentreerd op één dag in de operatiekamer van onze externe locatie.

Voorwaarde is dat een patiënt gezond is c.q. geen andere ziektes heeft waarvoor hij behandeld wordt, zoals hart-, vaat- of longziekten. De locatie van het operatieprogramma op vrijdag is in de kliniek Nedspine aan de Pascalstraat 21 te Ede.

Operaties
Een liesbreuk is een breuk in de buikwand die af en toe voelbaar is. Meestal verdwijnt de uitstulping als iemand gaat liggen. De breuk moet geopereerd worden, hij verdwijnt niet vanzelf. De patiënt kan kiezen voor een kijkoperatie of de ‘klassieke’ operatie. Dit gaat altijd in overleg tussen patiënt en chirurg. Hetzelfde geldt voor algehele narcose of regionale (ruggenprik) of plaatselijke narcose.

Patiënten komen bij een ervaren team chirurgen die deze ingrepen veelvuldig uitvoeren. Er wordt gewerkt met de meest moderne technieken en materialen. Operaties worden in onze buitenlocatie gepland en zijn dagopnames.