Lichttherapiebril in koffieketen op blue monday

Vanaf maandag 16 januari 2012, Blue Monday, kunnen bezoekers van Bagels & Beans tijdens het nuttigen van koffie of een bagel een kwartiertje gratis lichttherapie krijgen. Het licht is afkomstig van de Luminette, een speciale lichttherapiebril die voor het eerst in Nederland wordt geïntroduceerd. Het licht dat via een speciaal holografisch vizier aan de ogen wordt afgegeven, zorgt ervoor dat je met een goed humeur en vol nieuwe energie je (werk)dag ervaart. Bagels & Beans is met 48 filialen de eerste koffieketen wereldwijd die deze service aanbiedt, in samenwerking met lichttherapiespecialist Goodlite.nl, de Nederlandse distributeur van de Luminette.

Luminette lichttherapiebril

Blue Monday, de derde maandag van januari, staat ook wel bekend als de meest depressieve dag van het jaar. In Nederland hebben meer dan 600.000 mensen jaarlijks last van een winterdepressie, terwijl het aantal mensen met een mildere ‘winterdip’ of ‘wintermoeheid’ nog vele malen groter is. Bij een winterdip heeft men niet zo zeer last van stemmingsproblemen, maar klaagt men vooral over (aanhoudende) vermoeidheid, verminderde energie, concentratieproblemen en een grote behoefte aan slaap. De klachten in de donkere wintermaanden worden veroorzaakt door het tekort aan licht, waardoor het bioritme van het lichaam wordt ontregeld en niet meer goed gelijk loopt met het natuurlijke ritme van de dag. Lichttherapie gaat deze klachten van een winterdepressie of winterdip op natuurlijke wijze tegen. Lichttherapie werkt via de ogen en herstelt het bioritme, waardoor het lichaam op de juiste tijden van de dag de juiste lichaamstoffen produceert. De effectiviteit van lichttherapie is duidelijk wetenschappelijk aangetoond. Lichttherapie wordt als eerste keuze behandeling aangeraden in officiële Nederlandse richtlijnen van artsen.

In tegenstelling tot de klassieke vorm van lichttherapie, waarbij je op korte afstand van een lichttherapielamp moet zitten, heeft de Luminette lichttherapiebril het voordeel dat de gebruikers hun volledige bewegingsvrijheid behouden. Door de toepassing van een speciaal holografisch vizier wordt de juiste hoeveelheid licht afgegeven op het netvlies. Met een enkele sessie van 15 minuten kan al resultaat worden geboekt. Voor een optimaal effect dient de behandeling minimaal 5 dagen te worden herhaald.

Bagels & Beans is met 48 filialen de eerste koffieketen wereldwijd die deze service aanbiedt, in samenwerking met lichttherapiespecialist Goodlite, de Nederlandse distributeur van de Luminette. “In landen als Noorwegen en Zweden is het al heel normaal dat lichttherapie wordt aangeboden in openbare gelegenheden om het tekort aan daglicht in de donkere wintermaanden aan te vullen,” aldus Ronald Bakker founder van Bagels & Beans. “We zijn zeer verheugd dat we nu in al onze vestigingen deze persoonlijke service kunnen bieden. Blije, opgewekte en energieke mensen, dat is ons doel!”

Lichttherapie bij Bagels & Beans is niet bedoeld als vervanging van een medische behandeling, maar is vooral bedoeld als een prettige ‘verlichting’ van de winterdip.

Plaats een reactie