Lezing over slapen en kinderdromen

Veel ouders vragen zich af hoe om te gaan met kinderen die moeilijk inslapen, ’s nachts vaak wakker worden of voor dag en dauw naast hun bed staan. Om die reden organiseert ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen op dinsdag 22 maart een lezing over slapen en dromen van kinderen. De lezing ‘Slaap snel Droom wel’ wordt verzorgd door droomdeskundige Lia Timmer van bureau Xalia Training.

Lia Timmer heeft in het bijzonder interesse voor dromen en de betekenis daarvan. Veel slaapproblemen hebben te maken met het verwerken van intense ervaringen. Door dit gerichte aandacht te geven, kunnen ouders eraan bijdragen dat de slaapkwaliteit van hun kind verbetert. De adviezen van Lia Timmer zijn bijvoorbeeld gericht op ontspanning, angstvermindering en eerste hulp bij nachtmerries.
Marloes de Vries is psycholoog op de kind- en jeugdafdeling van ZorgSaam. Zij verzorgt de inleiding op de lezing.

Ontspannen
De ervaring is dat ouders veel voor hun kind kunnen betekenen als het gaat om ontspannen in- en doorslapen. Zo is een ziekenhuisopname voor veel kinderen een ingrijpende gebeurtenis die kan leiden tot slaapproblemen. Met de handvatten die Lia Timmer aanreikt voor ouders en professionals, kunnen zij deze problemen de juiste aandacht geven.

De lezing begint om 19.15 uur. De toegang is gratis. Aanmelden vooraf is wel nodig (via de mail: communicatie@zzv.nl).

Plaats een reactie