Lezing kaakchirurgie 15 maart in Jeroen Bosch Ziekenhuis

In de serie publiekslezingen ‘Dokter op dinsdag’ geeft kaakchirurg Christian Grientschnig op dinsdag 15 maart 2011 een lezing over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mond-, kaak- en aangezichtschirurgie.

Kaakchirurgie: van centenbak tot implantaat
Kaakchirurgen doen meer dan lastige verstandskiezen trekken en wortelpuntbehandelingen. Zij behandelen bijvoorbeeld ook irritatieplekken in het slijmvlies van de mond, doen operaties aan de speekselklieren en operaties aan het aangezicht. Bij dit laatste gaat het dan meestal om operaties van het bot, bijvoorbeeld wanneer de onderkaak erg uitsteekt; een zogenaamde centenbak. Na de voorbereiding door de orthodontist, kan de kaakchirurg de kaak verplaatsen en zodat het kauwen beter gaat en de vorm van het aangezicht verbetert.

Implantaten Christian Grientschnig zal verder uitleg geven over het plaatsen van implantaten. Ook hiervoor zijn de kaakchirurgen speciaal opgeleid. Als er onvoldoende bot in de kaak aanwezig is om de implantaten in te plaatsen is bovendien eerst een voorbereidende operatie nodig. Omdat deze onder narcose moet worden gedaan, vindt deze in het ziekenhuis plaats. De lezing is van 19.00 tot 20.00 uur op de locatie Groot Ziekengasthuis, Tolbrugstraat 11, ‘s- Hertogenbosch. Het publiek wordt om 19.00 uur bij het Meeting Point bij de receptie door de gespreksleider opgehaald.

Publiekslezing
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis organiseert vrijwel iedere dinsdag een publiekslezing ‘Dokter op Dinsdag’, waarbij een arts of verpleegkundig specialist vertelt over de ontwikkelingen op zijn/haar vakgebied. De lezingen zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Na de inleiding kan het publiek op informele wijze met elkaar en met de spreker napraten over het onderwerp. Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk op www.jbz.nl/dokteropdinsdag voor een volledig overzicht van de geplande bijeenkomsten.

Plaats een reactie