Leveringsproblemen Caelyx injectievloeistof

Door productieproblemen ontstaat naar verwachting een tijdelijk tekort aan injectieflacons van Caelyx (gepegyleerd liposomaal doxorubicine). Dit kan op korte termijn gevolgen hebben voor de behandeling van patiënten waarvoor dit middel geïndiceerd is.

De kwaliteit of veiligheid van dit geneesmiddel staat niet ter discussie. Hoewel de productie weer opgestart wordt, verwacht de producent gedurende de rest van 2011 capaciteitsproblemen.

Artsen wordt aangeraden prioriteit te geven aan patiënten die nu al met Caelyx worden behandeld, en geen behandeling met dit geneesmiddel op te starten bij nieuwe patiënten. Ook kunnen alternatieve behandelingen overwogen worden.

Dit schrijft de firma Janssen-Cilag B.V. in een brief, een zogenaamde Direct Healthcare Professional Communication (DHPC). De brief met deze belangrijke veiligheidsinformatie is in overleg met het CBG en de Inspectie voor de Gezondheidszorg gestuurd naar ziekenhuisapothekers, oncologen, hematologen en internisten met als specialisatie oncologie.

Caelyx wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende typen kanker.

Nadere informatie: Download de DHPC Caelyx

Plaats een reactie