LesTV: videoportal voor het voortgezet onderwijs

In navolging op het succes van KlasseTV, lanceren BBC, ThiemeMeulenhoff en KlasseTV op vrijdag 28 januari 2011 LesTV, een digitaal videoportal voor het voortgezet onderwijs. Scholen kunnen vanaf september 2011 gebruik maken van LesTV.

LesTV is een overzichtelijke internetportal met videomateriaal voor het voortgezet onderwijs. De video’s van LesTV zijn afgestemd en passend bij alle leermiddelen van de grote educatieve uitgeverijen in Nederland.

LesTV is gebruiksvriendelijk, efficiënt en levert een duidelijke tijdbesparing op; er gaat voor de docent geen lestijd verloren met het zoeken naar de juiste filmpjes. Digitale kennis is vrijwel niet nodig om LesTV in te zetten. De videoclips op LesTV zijn op maat gemaakt, van grote kwaliteit, educatief verantwoord en een verrijking voor de les.

ThiemeMeulenhoff , Roel Bakker (Uitgeefdirecteur voortgezet onderwijs):

“De samenwerking in LesTV past bij ons streven om docenten te laten schitteren voor de klas. Met LesTV op het digibord ondersteunen we docenten om hun lessen nog interessanter te maken voor hun leerlingen.”

BBC, Paul Maidment (director BBC Motion Gallery):
“Na een jarenlange samenwerking met KlasseTV, zijn wij verheugd dat we nu gezamenlijk een stap maken naar het voortgezet onderwijs. Wij zijn ervan overtuigd dat ons videomateriaal een belangrijke bijdrage kan leveren aan het onderwijsleerproces.”

BBC: Engelse publieke tv-zender met een van de grootste digitale archieven in de wereld.

ThiemeMeulenhoff: als één van de grootste educatieve uitgeverijen van Nederland verzorgt Thiememeulenhoff leermiddelen en ondersteuning voor het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs & volwasseneneducatie en hoger onderwijs.

KlasseTV: het grootste digitale platform met videomateriaal en lespakketten voor het Basisonderwijs.

Plaats een reactie