Les over relaties en seksualiteit

In de week van 19 t/m 23 maart 2012 is de jaarlijkse landelijke ‘Week van de Lentekriebels’. Tijdens deze nationale projectweek geven 350 scholen in het basisonderwijs elke dag les over relaties en seksualiteit.

Steeds meer basisscholen zien het belang van relationele en seksuele vorming bij kinderen. Kinderen ontwikkelen tijdens deze periode steeds meer interesse op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Hen op een leuke manier hierin stimuleren en begeleiden kan helpen bij het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en goede vaardigheden op dit terrein.

Activiteiten tijdens de Week
Tijdens de Week van de Lentekriebels is het de bedoeling dat er elke dag een les relationele en seksuele vorming gegeven wordt. De school maakt daarbij gebruik van het lespakket: Relaties & Seksualiteit. Maar er kunnen nog allerlei andere activiteiten georganiseerd worden zoals gedichten maken, knutselen, een boerderijbezoek en nog veel meer. De ouders van de kinderen worden actief betrokken bij het programma.

Coördinatie
De Week van de Lentekriebels wordt gecoördineerd door Rutgers WPF en ondersteunt GGD’en in de begeleiding van de scholen. De regionale GGD’en ondersteunen de scholen in hun regio tijdens de uitvoer van de Week van de Lentekriebels. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie
http://www.weekvandelentekriebels.nl

Plaats een reactie