Leraar op de fiets

Lesgeven was vaak al een uitdaging, maar sinds het thuisonderwijs moesten leraren zichzelf vaak opnieuw uitvinden. Conrad Berghoef uit Friesland werd hét symbool van de zoomende leraar.

Leraar op de fiets

In het boek Leraar op de fiets vertelt hij over het vak dat hij al 25 jaar uitoefent, over lesgeven tijdens corona en over zijn studenten die opgeleid worden om in de zorg te werken en als beginnende stagiairs aan de frontlinie staan tijdens de coronacrisis. 

Conrad fietst in 2021 de hele provincie door om boeken te bezorgen bij zijn leerlingen. Hij ziet hoe leerlingen staande blijven of geraakt worden door deze tijd. Het voelt, ondanks al zijn ervaring, alsof hij voor het eerst voor de klas staat.

Een boek vol herkenbare, ontroerende en grappige anekdotes voor wie voor de klas staat, heeft gestaan of in de klas heeft gezeten. Met andere woorden, voor iedereen.

Conrad gaat viral met het ontroerende filmpje van zijn studenten, die hem via Zoom allemaal bedanken.

YouTube video, Conrad Berghoef
YouTube video: Docent tot tranen toe ontroert door zijn leerlingen

Conrad Berghoef

Conrad Berghoef (1970) staat sinds 1996 voor de klas als leraar burgerschap en Nederlands. In 2017 werd hij gekozen tot mbo-docent van het jaar. Hij schrijft over onderwijs in columns en blogs, waarbij hij zo veel mogelijk uit zijn eigen onderwijspraktijk put.

Eind 2020 ontroerde zijn klas Verpleegkunde van ROC Friese Poort in Drachten heel Nederland door Conrad tijdens de online les te bedanken.

Mijn lievelingsdocent over de lol van het lesgeven.” – Japke-d. Bouma

Boekgegevens

  • Titel: Leraar op de fiets
  • Ondertitel: Verhalen van een leraar in bijzondere tijden
  • Auteur: Conrad Berghoef
  • ISBN: 9789000380091
  • Uitvoering: Paperback | 192 pagina’s
  • Prijs: € 20,99    
  • Leraar op de fiets verschijnt op 26 augustus bij uitgeverij Spectrum.
Boekcover van het boek Leraar op de fiets van Conrad Berghoef.
Leraar op de fiets, Conrad Berghoef.

Fotocredits: © Fred Ernst

Plaats een reactie