Leontine Borsato bij Walk for Women voor moeders in Tanzania

Vrijdagmiddag 9 september 2011 start de driedaagse Walk for Women. Met deze sponsorloop van Cordaid Memisa brengen Nederlandse vrouwen geld bijeen voor zwangere vrouwen, jonge moeders en hun baby’s in Tanzania. Leontine Borsato en Ruth Jacott zetten zich ook in voor dit evenement.

Doel van de Walk for Women: zoveel mogelijk geld bijeen brengen voor de verbetering van de moeder- en kindzorg in Tanzania. Dat is hard nodig, want relatief veel jonge moeders overleven het kraambed niet en ook de babysterfte is hoog. Met bijvoorbeeld hulpmiddelen en trainingen voor vroedvrouwen werkt Cordaid Memisa aan vermindering van de risico’s rondom zwangerschap en bevalling. Het terugbrengen van moedersterfte is ook een van de Millenniumdoelen, die door de Verenigde Naties zijn afgesproken. De deelneemsters aan de Walk for Women laten zich sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Op dit moment hebben zij al 62.125 euro binnengebracht!

De Walk for Women-deelneemsters lopen in totaal 45 kilometer voor het goede doel. Het programma overdag is pittig, maar de vrouwen worden ’s avonds in de watten gelegd met massages, stylingsworkshops, muziek en nog veel meer.

De highlights van de drie dagen:

Vrijdag 9 september
Na registratie en avondeten starten de deelnemende vrouwen om 18.30 uur de Avondloop richting Haarlem. Op de Haarlemse Botermarkt houdt Leontine Borsato, ambassadeur van Cordaid Memisa, om 20.45 een welkomstwoord.

Zaterdag 10 september
Deze dag staat een pittige duinwandeling van 25 km door het beschermde natuurgebied de Kennemerduinen op het programma.

Zondag 11 september
De deelneemsters starten ’s ochtends hun 10-kilometerloop. De laatste 5 kilometer lopen ze op blote voeten over het strand. Iedereen die dat wil kan hen deze laatste kilometers vergezellen. Met deze Blote Voetenloop eren we de Afrikaanse vrouwen voor wie de Walk for Women is georganiseerd. Zij lopen op het platteland, vaak op blote voeten, enorme afstanden om naar de klinieken te komen. Ruth Jacott loopt ook mee.

Rond 12.30 uur is er de feestelijke finish met alle gasten van de Blote Voetenloop, op Kennemerduincamping De Lakens in Bloemendaal aan Zee.

De Walk for Women, een solidariteitsloop van Nederlandse vrouwen voor Afrikaanse vrouwen. Afrikaanse vrouwen willen immers hetzelfde als wij: een voorspoedige zwangerschap, een veilige bevalling en een gezonde baby. Cordaid Memisa helpt daarbij.

U bent van harte uitgenodigd bij het programma aanwezig te zijn!

Plaats een reactie