Lente enthousiast begroet door kampeerders

Over de exacte datum van het begin van de lente zijn de meningen verdeeld, 20 of 21 maart. Kampeerders maken zich daar niet druk om en zien met verlangen uit naar het begin van het kampeerseizoen op 15 maart. Ook campingeigenaren zijn erop voorbereid en, meer nog dan in eerdere jaren, verwachten zij een enorme toename van overnachtingen op hun camping.

Vliegvakanties voor velen onbetaalbaar
De economische recessie duurt nog steeds voort. Reden voor een toenemend aantal recreanten om de dure vliegvakanties te laten voor wat zij zijn en te kiezen voor een meer betaalbare vakantie en vaak wordt dan gekozen voor een kampeervakantie binnen Europa.

Kamperen beter betaalbaar
Voor bijna iedereen is er wel een camping op maat.

Campings annex bungalowpark met veel luxe voorzieningen, de zogenaamde ‘glampings’, maar ook kleinschalige campings op het platteland.

Zo wordt het kamperen bij de boer met weliswaar eenvoudiger voorzieningen steeds populairder, voornamelijk door de daar heersende rust en ruimte, waarvan men bovendien betaalbaar kan genieten.

Tachtig geluksvogels
Kamperen bij de SVR betekent voor kampeerders met tent, caravan of camper betaalbaar vakantie vieren in binnen- en buitenland, waar op veel van deze campings ook mogelijkheid is om een kampeermiddel te huren of er te logeren. En dat alles tegen zeer betaalbare tarieven.

Zeker tachtig geluksvogels mogen dit jaar zelfs met hun gezin geheel gratis hun tentje (caravan/camper) opzetten op een SVR-camping. Zij vielen in de prijzen bij hun bezoek aan een van de vier vakantiebeurzen van de SVR, die op vier zaterdagen in januari en februari werden georganiseerd.

Ongeveer 33.000 bezoekers gaven gehoor aan de uitnodiging “zoek je eigen kampeerboer en -boerin uit” en gingen na afloop naar huis met tassen vol folders, hoofden vol plannen en sommigen dus met de hun gratis aangeboden kampeervakantie.

Klaar voor ontvangst
Bijna is het zover. Kampeerders zijn hun kampeerattributen al aan het controleren en staan te trappelen om op pad te gaan en op de campings worden nog even snel de laatste klusjes opgeknapt. De kampeerboeren van de Stichting Vrije Recreatie staan klaar om hun gasten te ontvangen. Zij zijn van harte welkom!

Plaats een reactie