Leeuw begint aan wereldreis

Zaterdag 10 augustus 2013 is het World Lion Day (internationale leeuwendag). Natuurbeschermingsorganisaties wereldwijd, die zich inzetten voor de leeuw, vragen aandacht voor de met uitsterven bedreigde leeuw.

World Lion Day 2013

Vanuit Nederland wordt dit initiatief gesteund door Stichting SPOTS. Zij stuurde vandaag leeuw Shenzi op pad voor een hopelijk lang durende wereldreis waarbij hij onder andere via Social Media aandacht vraagt voor zijn in het wild levende soortgenoten.

Shenzi staat symbool voor al die leeuwen in het wild zoals de echte Shenzi. Shenzi’s moeder brak uit het Nationale Park Etosha (Namibië), kwam terecht op het land van een boer die haar doodde. Ze had net jongen gekregen, waaronder Shenzi. De boer ontdekte later de welpen, waarvan er één al overleden was.

Hij belde Africat North – een door SPOTS ondersteund project – en die kwam net op tijd om Shenzi te redden. Helaas voor Shenzi kan hij niet terugkeren in het wild. Shenzi’s verhaal is helaas een dagelijks terugkerend verhaal.

Dit alles heeft ertoe geleidt dat de Koning der dieren inmiddels hard op weg is de nieuwe tijger te worden. De leeuw wordt met uitsterven bedreigd; zijn aantallen zijn de laatste decennia met meer dan 80% afgenomen. En toch is dit bij veel mensen onbekend. Bewustwording is daarom enorm belangrijk en vandaar de reis van pluche leeuw Shenzi.

Shenzi op weg 02Simone Eckhardt draagt Shenzi over aan Michael Polane.

Zaterdag om 14.00 uur werd knuffelleeuw Shenzi door SPOTS voorzitter Simone Eckhardt overgedragen aan Michael Polane. Hij neemt Shenzi mee voor zijn eerste etappe die eindigt in Parijs. Daar wordt hij overgedragen aan nieuwe verzorgers die foto’s en filmpjes maken van Shenzi en eveneens via hem aandacht vragen voor de afnemende leeuwenaantallen. De foto’s en filmpjes worden geplaatst op diverse Social Media kanalen.

Daarmee is de eerste etappe van Shenzi’s reis een feit. Na Parijs vervolgt Shenzi zijn reis waarbij hij steeds aan nieuwe verzorgers wordt overgedragen. Ook zij zullen via hem aandacht vragen voor de leeuw, onder andere via hun social media kanalen. Waar Shenzi’s reis uiteindelijk zal eindigen, is nog onbekend. Zeker is al wel dat Shenzi reist naar de Verenigde Staten, Canada en Nieuw Zeeland. Daar wordt al reikhalzend uitgekeken naar zijn komst. De wereldreis van Shenzi is te volgen via de diverse social media kanalen van SPOTS:

Later dit jaar zullen meerdere pluche Shenzi’s op reis gaan om aandacht te vragen voor hun met uitsterven bedreigde familieleden in het wild. Daarbij zullen alle continenten bezocht gaan worden. Ook in Nederland gaat Shenzi op pad. Vanaf 4 oktober, Werelddierendag, zal hij diverse basisscholen bezoeken.

Meer informatie
http://www.facebook.com/stichtingspots
http://twitter.com/stichtingspots – #Shenzi en #Worldlionday
http://voor-stichting-spots.hyves.nl

Plaats een reactie