Leerlingen van ‘Productief Leren’ zetten zich in voor de Dag van de Mantelzorg

Op 1, 2, 4 en 5 november benaderen leerlingen van ‘Productief Leren’ mantelzorgers bij HilverZorg Zonnehoeve, HilverZorg St Carolus en HilverZorg De Boomberg om zich in te schrijven voor de Dag van de Mantelzorg.

Productief Leren is opgezet als een gezamenlijk project van de VO en MBO scholen in de Gooi- en Vechtstreek in samenwerking met ROCVA Gooi en Vecht, Regionaal Bureau Leerlingzaken en het Gewest Gooi en Vechtstreek. Het belangrijkste principe van Productief Leren is dat de student leert op basis van ervaring die hij/zij opdoet in praktijksituaties. Het ROC en iZovator hebben daarom de leerlingen gevraagd zich in te zetten voor de Dag van de Mantelzorg. De leerlingen zijn erg enthousiast en zullen mantelzorgers actief benaderen en hen inschrijven voor deze bijzondere dag.

Dag van de Mantelzorg
Tijdens de Dag van de Mantelzorg openen op 10 november de vestingwerken, kastelen en musea in de regio hun deuren voor mantelzorgers. Voor werkende mantelzorgers en jongeren die zorgen is een avondprogramma samengesteld. Mantelzorgers, mensen die elkaar vanuit een sociale relatie hulp geven, worden deze dag in het zonnetje gezet. Deze dag is ook bedoeld om één dag in het jaar speciaal aandacht voor mantelzorg te vragen.

Dit jaar wordt de Dag van de Mantelzorg in de regio Gooi en Vechtstreek groots aangepakt. De verschillende vestingwerken, kastelen/musea openen hun deuren voor de mantelzorgers, die deze dag gratis worden rondgeleid, verschillende workshops kunnen volgen en een lunch of high tea aangeboden krijgen.

Voor de jongeren zal er ’s avonds op forteiland Pampus een speurtocht worden uitgezet met kampvuur en fakkels. Werkende mantelzorgers kunnen ’s avonds in het Filmhuis in Hilversum terecht. De activiteiten worden ’s ochtends om 10.00 uur officieel geopend. In het Muiderslot zal Zijne Hoogheid Prins Floris van Oranje-Nassau, van Vollenhoven de openingshandeling verrichten. Op de andere locaties wordt de opening verricht door de locale wethouder.

Deze gratis dag/avond wordt georganiseerd door Versa Welzijn, Amaris Voor Anker, iZovator, het Muiderslot, Fortwerk IV, Beeld & Geluid, Huizer Museum, Kasteel Sypesteyn, Vestingmuseum Naarden, Forteiland Pampus en Filmtheater Hilversum.
Mantelzorgers kunnen zich opgeven voor deze gezellige dag op telefoonnummer 0900 6662222 (lokaal tarief) of op de website www.ridderlijkeroeping.nl. Op deze site vindt u ook meer informatie over de verschillende programma’s op de diverse locaties.

Plaats een reactie