Leer zelf een eetbare siertuin maken

Het traditionele voorjaarsweekend van de Utrechtse Botanische Tuinen krijgt in 2015 een nieuw jasje en heeft als thema ‘De eetbare siertuin’. Het weekend vindt plaats op 21 en 22 maart 2015. Er zijn volop ter zake kundige aanbieders van bijzondere (eetbare) planten en tijdens de lezingen en workshops kun je leren hoe je zélf een eetbare siertuin kunt maken.

Voor veel mensen is hun tuin vooral een plek waar je lekker buiten kunt ontbijten, barbecueën of koffiedrinken omgeven door vrolijke bloemen die ook nog lekker ruiken.

Eetbare tuin

Steeds meer mensen hebben ook belangstelling voor het kweken van groenten en kruiden maar willen niet direct een moestuin beginnen en gewoon blijven genieten van hun tuin als een kleurige buitenkamer bij het huis. Tijdens dit weekend kun je zien dat het alle twee kan: groenten en kruiden en zelfs fruit uit je eigen (stads)tuin én genieten van mooie (eetbare) bloemen.

Hangende tuinen, lezingen en verkoopmarkt
Er is dit weekend genoeg te doen. Onder leiding van onze decorateur Trudy van Buuren kunt u een hangend tuintje maken voor thuis. Verder zijn er lezingen o.a. over voedselbossen en bijzondere, prachtig bloeiende bonen (de specialiteit van de Tuinen van Weldadigheid), de Aardbeienacademie is aanwezig om u met raad en daad bij te staan en nog veel meer.

Kijk voor het complete programma en alle deelnemers op www.uu.nl/botanischetuinen.

Plaats een reactie