Leefstijlcursus ‘Een Gezonde Leefstijl’ online

De gratis cursus ‘Een Gezonde Leefstijl’ is het tweede deel in een reeks cursussen die de deelnemers een stapje dichterbij brengt om “eigen Beweegcoach” te worden. Leefstijlclub/EFAA ontwikkelde deze cursus voor consumenten die er bewust voor kiezen om actief en gezond te leven. Met intrinsieke kennis over een gezonde leefstijl is de kans groter dat het gezonde gedrag volgehouden wordt.

Deze cursus helpt mensen met het verbeteren van hun leefstijl. In de cursus leert men meer over de verschillende factoren die een rol spelen in een gezonde leefstijl aan de hand van de afkorting BRAVO. BRAVO staat voor Beweging, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning.

In de online cursus wordt een leesgedeelte aangeboden, een interactief leergedeelte, een video gedeelte en oefeningen om de stof eigen te maken.

De cursus is een must voor beweegbegeleiders, mensen die een opvoedkundige functie hebben (ouders, leerkrachten, kinderopvang medewerkers, sportdocenten, trainers, etc.) of betrokken zijn in de zorg en/of gezondheidbevordering. Maar primair is de cursus bedoeld voor iedereen die serieus werk wil maken van een gezonde en actieve leefstijl en/of anderen daarin begeleid.

De Leefstijlclub biedt de deelnemers niet alleen gratis een online leefstijlcursus, men krijgt ook de mogelijkheid om thuis een oefenplan te volgen om de spieren te versterken, de conditie en balans te verbeteren, en om leniger te worden. Ook kan men een eigen beweegplan opstellen vanuit een persoonlijk doel en een inschatting van het startniveau.

Aanmelden voor de leefstijlclub kan via de website www.leefstijlclub.nl

Plaats een reactie