Laura’s notencarameltaart wint

Laura’s notencarameltaart is de winnende taart van de eerste taartbakwedstrijd in de geschiedenis van HEMA. De taart is vanaf dinsdag 22 mei 2012 in alle HEMA winkels met een gebakafdeling verkrijgbaar en online te bestellen via hema.nl.

Laura’s notencarameltaart
De taart heeft een vulling met verse noten en caramel en is met roomboter bereid. Dankzij de pure eenvoud van het ambachtelijke recept en de heerlijke smaak is de taart een traktatie.

Ambacht
Het was een uitdaging voor de HEMA bakkers om de ambachtelijke manier van werken van Laura te vertalen naar een grote productie voor HEMA. Laura heeft meerdere malen meegewerkt en geproefd tijdens deze ontwikkeling.

Om het ambachtelijke te benadrukken wordt op dit moment een aantal handelingen handmatig uitgevoerd zoals het verdelen van de noten in de taart en het decoreren met de bloemen en noten.

Eerste exemplaar
Bij de overhandiging van het eerste exemplaar van Laura’s notencarameltaart door Ginette van de Peet, inkoopster banket, waren de aanwezigen benieuwd naar het eindresultaat.

Laura zei: “hij is heerlijk. De caramelsmaak is zoals ik deze bedoeld heb en de noten zijn ook lekker. Wat bijzonder dat het allemaal gelukt is.”

2 gedachten over “Laura’s notencarameltaart wint”

  1. LAURA!! Waar ben je? Je taart is nergens meer te koop en ik hou niet van taart maar deze is te heerlijk en ik snap niet dat hij niet meer te koop is. Wil je het recept delen aub?

    Beantwoorden

Plaats een reactie