Last van zweetvoeten? 6 tips

Zweetvoeten zijn natuurlijk helemaal niet leuk. Niet alleen voel je jezelf al snel ongemakkelijk, ook voor jezelf is de geur van zweetvoeten gewoonweg niet altijd even aangenaam.

Gelukkig zijn er genoeg manieren om de geur van je zweetvoeten, en het hebben van zweetvoeten zelf, zoveel mogelijk te verminderen.

6 tips bij zweetvoeten

1. Speciale sokken
Heb je specifieke sokken waarin je voeten meer lijken te zweten dan andere? Dat ligt waarschijnlijk aan het materiaal waar deze sokken van gemaakt zijn. Overweeg eens om sokken van bamboe aan te schaffen. Het bamboe stof is namelijk luchtdoorlatend en laat ook vocht direct los. Dit zorgt ervoor dat je zweetvoeten minder lang bezweet zijn en dus ook niet zomaar gaan stinken.

2. Het juiste schoeisel
Voor de schoenen geldt in principe hetzelfde als wat voor de sokken geld; sommige schoenen zorgen gemakkelijker voor zweetvoeten dan andere. Probeer je schoenen dus in ieder geval zoveel mogelijk af te wisselen. Laat je schoenen na 1 dag een dag of 2 in de frisse lucht drogen voordat je ze weer aan doet.

3. Wassen, wassen, wassen
Heb je nu continu last van zweetvoeten? Probeer dan een paar keer per dag wat tijd vrij te spelen om ze even snel te wassen. Nu hoef je echt niet iedere keer onder de douche te springen; gewoon even met een doekje en wat koud water afspoelen is al voldoende. Doe dit bijvoorbeeld gewoon even snel op de wc wanneer je de tijd hebt.

voeten vrouwenvoeten

4. Sokken verwisselen
Zodra je jouw voeten eenmaal wat gewassen of opgefrist hebt, trek je meteen een paar nieuwe sokken aan. Een soort nieuw begin van de dag zullen we maar zeggen. De frisse voeten in schone sokken zullen de komende paar uren lekker fris blijven. Je kunt je sokken natuurlijk ook verwisselen zonder je voeten te wassen. Het resultaat is misschien minder indrukwekkend, maar het werkt zeker!

5. Zalf en crème
Er zijn ook verschillende soorten zalf en crème beschikbaar die speciaal ontwikkeld zijn om zweet- en stinkvoeten zoveel mogelijk te voorkomen. Een voetencrème is gewoon beschikbaar bij de drogist, of een specialist zoals bijvoorbeeld de Tuinen. Ook bepaalde soorten deodorant blijken te helpen voor het voorkomen van stinkende voeten.

6. Eelt verwijderen
Probeer eelt op de voeten zoveel mogelijk te verwijderen. Dit houdt de voeten schoon en zorgt ervoor dat vuil zich minder snel aan het oppervlak kan verstoppen. Hoe minder eelt aan je voeten hoe meer de huid op je voeten de ruimte heeft om te ademen.

voeten mannenvoeten

Plaats een reactie