Laserbehandeling voor prostaatvergroting

Uroloog Rob Schipper heeft in het Jeroen Bosch Ziekenhuis de eerste laserbehandelingen verricht van patiënten met plasklachten door prostaatvergroting. Hierbij heeft hij gebruik gemaakt van de Cyber TM, één van de nieuwste en meest geavanceerde lasers voor prostaatoperaties.

Het apparaat wordt nog slechts door één ander ziekenhuis in Nederland gebruikt. Met de nieuwe laser kunnen urologen preciezer richten op het te verwijderen prostaatweefsel. Daardoor is de behandeling minder belastend, zijn er minder klachten na de operatie, minder bloedverlies na de operatie en er is maar kort een blaaskatheter nodig. De behandelde patiënten maken het goed.

Met de nieuwe laser kunnen urologen veel preciezer werken waardoor de behandeling veiliger maakt voor patiënten en minder complicaties tot gevolg heeft. Daarnaast kan tijdens de behandeling weefsel worden verwijderd met de Cyber TM laser om te laten onderzoeken op afwijkingen (zoals kanker) door de patholoog. Deze nieuwe behandeling past in het streven van het ziekenhuis om het meest patiëntvriendelijkste ziekenhuis van Nederland te worden.

Laserbehandeling
Bij de behandeling wordt laserlicht in de prostaat gebracht. Door warmtewerking verdampt het binnenste gedeelte van de prostaat, zodat er meer ruimte komt. Met de laser die het Jeroen Bosch Ziekenhuis gebruikt kunnen meer groepen patiënten worden behandeld waaronder patiënten die bloedverdunnende middelen gebruiken.

Plaats een reactie