Landelijke Open Imkerijdag 2012

In het weekend van 14 en 15 juli 2012 openen vele Nederlandse imkers weer hun bijenstanden voor het publiek op de Landelijke Open Imkerijdag 2012. Deze enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en de mooie hobby van het bijenhouden.

Honing slingeren en proeven, waskaarsjes rollen, in een bijenvolk kijken, een bijenkoningin zien, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Een interessante ervaring voor groot en klein.

Het jaar 2012 is uitgeroepen tot het Jaar van de Bij. Niet alleen de honingbij, maar ook solitaire bijen en hommels staan dit jaar extra in de belangstelling. Alle bijen maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug.

Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden.

Meer informatie
www.bijenhouders.nl

De Landelijke Open Imkerijdag wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse BijenhoudersVereniging in Wageningen.

Plaats een reactie