Landelijke Natuurwerkdag houdt natuur in topconditie

Duizenden natuurliefhebbers gaan op zaterdag 7 november 2015 aan de slag om de natuur in topconditie te houden. Voel je je betrokken bij de natuur in jouw omgeving? Kom ook zagen, snoeien en meer. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor een locatie bij jou in de buurt en meld je zelf, vrienden en familie aan.

Nòg mooier maken
Landschap Noord-Holland nodigt iedereen van jong (8+) tot oud van harte uit om de handen uit de mouwen te steken om het landschap nòg mooier te maken. Het is niet alleen leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen, je blijft er gezond en fit van!

Heb je tijd en zin om lekker buiten aan de slag te gaan? In de provincie Noord-Holland zijn op 7 november 65 locaties om uit te kiezen! Ook bij jou in de buurt. Samen met vrienden, buren en andere liefhebbers helpen met snoeien, hooien, schoonmaken van poelen, knotten van wilgen, maken van takkenrillen en nog veel meer. Lekker stoer en gezond buitenwerken.

Coördinator Peter Mol van Landschap Noord-Holland: “Tijdens deze grootste vrijwilligersactie in het groen beleef je zeker een onvergetelijke dag.”

Landschap Noord-Holland ondersteunt betrokken bewoners bij vrijwilligerswerk in de natuur. Met gereedschap, deskundig advies over ecologie en veilige werkomstandigheden. Vanuit ons magazijn lenen we voor deze natuurwerkdag vele honderden gereedschappen uit. Aan alles is gedacht. Tijdens de landelijke Natuurwerkdag kan iedereen ervaren hoe het is om als vrijwilliger te werken in je eigen groene omgeving.

Meedoen en aanmelden
Reserveer snel een plek op uw favoriete locatie: www.natuurwerkdag.nl. Na aanmelding ontvang je als je dat wenst een welkomstpakketje met werkhandschoenen van Friesland Zorgverzekeraar. Je kunt onder begeleiding op 438 locaties in Nederland aan de slag. Er zijn ook speciale kinderactiviteiten.

Landschap Noord-Holland coördineert de Natuurwerkdag voor de 15e keer in Noord-Holland

Organisatie Landelijke Natuurwerkdag
LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland en A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie, KNNV vereniging voor veldbiologie en de ANWB. De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de Nationale Postcode Loterij.

Fotocredits: Maarten van Cleef

Plaats een reactie