Landelijke afsluiting Nationale Sport Week in Arnhem

Na een week vol sporten en bewegen in Nederland, sluit de negende editie van de Nationale Sport Week op zaterdag 28 april 2012 op feestelijke wijze af in Arnhem. Met op de Markt een gevarieerd sport-­ en beweegaanbod en spectaculair podiumprogramma belooft het een grootste afsluiting te worden.

Basketbal kunstenaars van de Verse Bazen laten zien wat ze kunnen met een balletje! Geweldig optreden en supermooie combinatie van dans en sport!

Optredens van o.a. Ralf Mackenbach, Pop’Arrazi Crew, Brainpower en Luv4daGame zijn slechts enkele topartiesten die de finale van de Nationale Sport Week onvergetelijk zullen maken. Sportgemeente van het jaar Arnhem organiseert de afsluiting in samenwerking met de provincie Gelderland, de Gelderse Sport Federatie en Sportbedrijf Arnhem.

Ook ambassadeurs van de Nationale Sport Week gaan sportief aan de slag. Peggy Vrijens verzorgt samen met Gottamove de warming-­up waaraan de ambassadeurs Monique Kalkman, Innocent, Bart Meijer en Brainpower meedoen. Daarna gaan zij zich van hun sportieve kant laten zien door deel te nemen aan de talloze sportactiviteiten op en rondom de Markt. Innocent Anyanwu, professioneel bokser lichtgewicht, zal in een clinic zijn boksskills overbrengen, terwijl Peggy samen met Gottamove een streetdanceclinic verzorgt. Monique Kalkman (oud Paralympisch Topsportster) zal actief meesporten op de Gehandicapten Plaza.

Aan ambassadeur Innocent en Floris-­Jan Bovelander van Topsportteam 2028 de eer voor de laatste keer deze Nationale Sport Week de Fakkelloop te lopen, samen met Fakkellopers van de 56 Gelderse gemeenten. Zij overhandigen het Olympisch Vuur aan André Bolhuis, als symbolische brug naar de Nationale Sport Week 2013. Bezoekers hebben aan het einde van de middag de mogelijkheid van hun favoriete ambassadeur een handtekening te bemachtigen tijdens de signeersessie.

Bekendmaking wereldrecordpoging Doede360
Tijdens de Nationale Sport Week vindt de recordpoging Doede360 plaats. Een dans waarin tien keer een 360°-­sprong wordt gedaan. De muziek is van de rappers Gino Pietermaai, BokoeSam en FS Green. Op de afsluiting wordt exclusief bekend gemaakt hoeveel mensen deelnamen aan de Doede360 wereldrecordpoging en hoeveel keer de 360-­‐sprongen zijn gedaan. Met een geweldig live optreden van de Doede360-­‐band met eerder genoemde rappers wordt het resultaat nog eens extra kracht bijgezet. Meer info over de Doede360 op www.doede360.nl.

Cheque-overhandiging Lotto aan NOC*NSF
Ook dit jaar is De Lotto partner van de Nationale Sport Week. Algemeen directeur Harrie Linders van De Lotto, partner van de Nationale Sport Week, zal samen met De Lotto ambassadeur Pieter van den Hoogenband zaterdag op het podium een cheque met de afdracht van De Lotto aan NOC*NSF voorzitter André Bolhuis en algemeen directeur Gerard Dielessen overhandigen.

Plaats een reactie