Ladies Tattoo Convention 2012 in Zaandam

Na het succes van de eerste Ladies tattoo conventie organiseert het Nederlandse magazine Tattoo Planet de tweede editie van dit fenomeen. Het evenement vindt plaats op 25 en 26 augustus 2012 in het North Sea Venue (beter bekend als Hemkade 48) in Zaandam.

Ladies Tattoo Convention 2011-10

Tijdens de meeste tattoo conventies tatoeëren voornamelijk mannen. Met de Ladies Tattoo conventie krijgen de vrouwelijke artiesten de aandacht die ze verdienen.

Saskia en Rob van Tattoo Planet werken al jaren in de tattoo scene en bezochten vele nationale en internationale tattoo conventies. Zij merkten dat er steeds meer getalenteerde vrouwelijke artiesten komen, maar dat deze weinig op conventies werken. In de Benelux was zelfs nooit eerder een vrouwenconventie georganiseerd.

Ladies Tattoo Convention 2011-26

Sinds vorig jaar staan de vrouwen met hun eigen conventie in de schijnwerpers. De theatrale inrichting van de Hoofdzaal is precies zoals zij het wensen.

De conventie is een buitenkans voor iedereen die een tattoo wil, maar een verre reis niet kan of wil maken. Tijdens de voor de Benelux unieke Ladies Tattoo Convention zullen artiesten live tatoeëren. Van deze vrouwen komt 60% uit Nederland en België. De andere 40% komt van verder; denk aan de Japanse Horiren. Shanghai Kate is een oldie, een vriendin van legendes Sailor Jerry en Ed Hardy. Zij staan tussen hun collega’s uit Engeland, Zweden, Italië, Polen, Finland…

Ladies Tattoo Convention 2011-42

Bij een conventie hoort ook de verkoop van kleding, sieraden en aanverwante zaken die normaliter moeilijk te krijgen zijn. Wacht je op een behandeling of wil je een tattoo uitzoeken? Dat kan in de lounge- of leesruimte, onder het genot van een hapje of drankje. Uiteraard staat de conventie onder strenge GGD controle.

2e Dutch Ladies Conventie 2012

Plaats een reactie