Ladies Night in Rijksmuseum van Oudheden op vrijdag 25 mei

De Ladies Night van het Rijksmuseum van Oudheden op vrijdag 25 mei 2012 (19.00-22.30 uur) staat in het teken van de tentoonstelling ‘Tuinen van de farao’s’. De avond draait om bloemen, sieraden en gezelligheid.

Juwelen-expert Martijn Akkerman (bekend van AVRO’s ‘Tussen Kunst & Kitsch’) en museumconservator Christian Greco vertellen in een speed-lezing wat antieke juwelen en de tuinen van de farao’s met elkaar gemeen hebben. Daarnaast zijn er mini-workshops, feestelijke hapjes, drankjes en muziek. Alle museumzalen zijn geopend.

Alle dames die zin hebben in een gezellig uitje met zussen, vriendinnen, jaarclub of yogaklas zijn van harte welkom. De avond begint met een glas prosecco.

Daarna geeft Martijn Akkerman een lezing over antieke sieraden met bloemmotieven. Hierin zijn vaak invloeden van het oude Egypte te herkennen. Museumconservator Christian Greco vertelt over bloemen en planten in het Egypte van de farao’s.

Verder zijn er inloop-workshops sieraden maken en bloemen tekenen in de museumzalen. Uiteraard is er volop gelegenheid de tentoonstelling ‘Tuinen van de farao’s’ te bezoeken. Het museum is open vanaf 18.30 uur.

Meer informatie
– Reserveren kan via www.rmo.nl/ladiesnight
– Kaarten kosten € 15 per stuk.

Plaats een reactie