Laboratorium Rode Kruis Ziekenhuis breidt service uit

Woont u in Broekpolder, dan hoeft u sinds kort niet meer naar het voormalig St. Jozef ziekenhuis in Heemskerk voor het prikken van bloed. Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft sinds kort in het daar gevestigde Gezondheidscentrum ook een prikpost. Dit brengt het totaal aantal RKZ bloedafnamepunten op zes. De prikpost in Broekpolder is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 10.00 uur. Patiënten van huisartsen, specialisten, verloskundigen en trombosedienstpatiënten van het RKZ kunnen hier terecht.

Naast uitbreiding van de service, heeft het lab in het RKZ een kleine verbouwing ondergaan. De wachtruimte is afgeschermd door schotten en is voorzien van een patiëntenvolgsysteem. Bij binnenkomst trekt u een nummer en neemt u plaats in de wachtruimte. Via het volgsysteem ziet u wanneer u zich aan de balie kunt melden voor de inschrijving en wanneer u aan de beurt bent voor de bloedafname. Lange rijen wachtende mensen behoren hierdoor tot het verleden.

Lab RKZ
Het klinisch chemisch laboratorium (KCL) van het RKZ is een algemeen ziekenhuislaboratorium dat onderzoek verricht voor de eigen medisch specialisten, huisartsen, verloskundigen en andere externe aanvragers. Daarbij richt het zich op regionale en wijkgerichte activiteiten, zoals het inrichten van de prikpost in Broekpolder. Het KCL beschikt over een eigen trombosedienst met bloedafnamepunten in Wijk aan Zee, Beverwijk, Heemskerk, Castricum en nu dus ook in Broekpolder.

Naast bloedafname op de prikposten, wordt er op afspraak bloed geprikt in verschillende verzorgingshuizen als Heemswijk en Harteheem en ook enkele malen per week in revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee. Daarnaast worden op verzoek van huisartsen en medisch specialisten patiënten aan huis geprikt.

Kijk voor een volledig overzicht van prikposten inclusief openingstijden op www.rkz.nl.

Plaats een reactie