Laatste baby geboren in Diaconessenhuis

In het Diaconessenhuis in Meppel is op zaterdag 29 december 2012 om 16.59 uur de laatste baby geboren. Yanick Oenema gaat de geschiedenis in als de laatste Diaconessenhuisbaby.

Diaconessenhuis Meppel
Diaconessenhuis Meppel
In november 2012 is uiteindelijk het besluit gevallen, dat vanaf 2013 (poli)klinische bevallingen niet meer mogelijk zijn in het Diaconessenhuis in Meppel. In overleg met onder andere de eerste lijn verloskundigen is besloten om na 30 december 2012, 15.30 uur geen bevallingen meer in Meppel te laten plaatsvinden. Verloskundigen, gynaecologen, ambulancediensten en ziekenhuizen in de regio hebben goede samenwerkingsafspraken met elkaar gemaakt, waarmee kwaliteit en veiligheid rondom verloskunde en pasgeborenen ook na 30 december goed geregeld zijn.

Gynaecoloog Guus Vermeulen: “Het Diaconessenhuis is kleinschalig en dichtbij huis. Voor de meeste onderzoeken en ingrepen kunnen de patiënten prima in Meppel terecht. De polikliniek gynaecologie is nog steeds in het Diaconessenhuis, en blijft daar, net als de polikliniek in Steenwijk. Voor meer specifieke ingrepen en een goede 24-uurs voorziening werken we samen met de Isala Klinieken in Zwolle. Zo is iedereen verzekerd van de juiste zorg op het juiste moment.”

Alle medewerksters van de afdeling verloskunde kunnen aan het werk in de Isala Klinieken in Zwolle. Ze gaan over met de dienstjaren die ze opgebouwd hebben in Meppel, in sommige gevallen wel 30 jaar! Ook krijgen ze een regeling van drie jaar met betrekking tot de extra te maken reiskosten.

Plaats een reactie