Laat uw ogen testen tijdens de Regionale Oogzorg Weken

Uw ogen zijn een kostbaar bezit, wellicht hét kostbaarst. Laat uw ogen daarom tijdens de Regionale Oogzorg Weken in de maand november kosteloos screenen door een deelnemende optometrist van het Optometristen Collectief Rijnmond. Deze weken vinden dit jaar voor het eerst plaats in de regio Rotterdam. Tijdens de screening worden uw ogen uitgebreid gecontroleerd: zo vindt naast de meting van de oogsterkte, ook een uitgebreide check van de ogen plaats. Tijdens deze beoordeling let de optometrist bijvoorbeeld op de aanwezigheid van staar en glaucoom. Na de screening wordt u indien nodig door de optometrist meteen doorverwezen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Een optometrist levert oogzorg op maat en is opgeleid om oogmetingen uit te voeren, oogafwijkingen op te sporen en brillen, contactlenzen en andere optische hulpmiddelen aan te meten. Daarom kunt u bij veel optometristen van het Optometristen Collectief Rijnmond naast deze screening, ook terecht voor een uitgebreid glaucoomonderzoek in het kader van Transmurale Glaucoom Zorg (tegen betaling), een quickscan voor refractiechirurgie in samenwerking met Oogziekenhuis Focuskliniek en de aanpassing van Low Vision hulpmiddelen en therapeutische contactlenzen. Op de website van het Optometristen Collectief Rijnmond (www.optometristencollectief.nl) kunt u zien bij welke winkel u terecht kunt voor deze onderzoeken.

Wilt u weten of u nog goed ziet?
Laat dan uw ogen kosteloos screenen tijdens de Regionale Oogzorg Weken bij de optometristen van onderstaande optiekwinkels. Deze optometristen zijn allemaal HBO- gecertificeerd. Gezien de te verwachten drukte is het verstandig om even te bellen voor het maken van een afspraak.

Samenwerking
De screening door de optometristen van het Optometristen Collectief Rijnmond wordt u aangeboden in samenwerking met Het Oogziekenhuis Rotterdam en Het Oogzorgnetwerk.

Het Optometristen Collectief Rijnmond werkt sinds 2004 intensief samen met Het Oogziekenhuis Rotterdam en Het Oogzorgnetwerk

Plaats een reactie