Laat je mentale deukjes bij autoschade uitdeuken

Lachen is gezond. Daarom wil Centraal Beheer Achmea met humor helpen om de mentale deukjes bij een kleine (auto)schade sneller te verwerken, waardoor het vertrouwen achter het stuur geen blijvende deuk oploopt. Dit met als doel het continue blijven verbeteren van de verkeersveiligheid. Nederland telt jaarlijks duizenden van dergelijke kleine schades.

Als ludieke actie kunnen autobestuurders vanaf vandaag hun zogenaamde ‘mentale deukjes’ oftewel hun onverwerkte ervaringen ‘uitdeuken’. Dit kan door op de website van de verzekeraar een eigen ervaring te laten vertalen in een humoristische cartoon.

Humor
‘Op deze manier zullen de “mentale deukjes” die mensen eventueel hadden vanzelf verminderen en zo verwachten wij verdwijnen’, aldus Ellen Faber, directievoorzitter van Centraal Beheer Achmea. ‘Ook als je geen last hebt van deze “mentale deukjes” blijft het toch leuk om zo’n cartoon te maken en er nog eens hartelijk om te lachen, humor is ten slotte altijd goed voor je’.

Mentale deukjes
Met ‘mentale deukjes’ bedoelt de verzekeraar de emoties die bestuurders ervaren na het rijden van een schade. Hoewel zij er geen ernstige psychische klachten aan over houden, geven zij aan dat ze er in de periode na een schade echt mee bezig zijn geweest of zelfs nu nog een (licht) negatieve verandering bij zichzelf waarnemen in het rijgedrag. Doordat deze mensen vaak geen last hebben van ernstige psychische klachten, wordt deze milde vorm daarvan meestal geheel over het hoofd gezien. Maar aangezien mentale klachten, hoe mild ze ook zijn, een gevaar opleveren voor de verkeersveiligheid is het goed dit met humor te lijf te gaan.

Plaats een reactie