La Collezione Rossa de nieuwe kookpannenlijn van Lagostina

0
1057

De nieuwe pannenlijn van het bekende Italiaanse pannenmerk Lagostina, La Collezione Rossa, is nu ook in Nederland op de markt. Het bijzondere aan deze nieuwe lijn is de uitvoering van de pannen. Na jaren van intensief onderzoek en experimenteren is Lagostina er in geslaagd gekleurde pigmenten toe te voegen aan het robuuste edelstaal. Met andere woorden; de pigmenten liggen niet op het metaal maar maken er deel van uit. Dat betekent dat de kleur na verloop van tijd niet afbladdert of verweert. Door dit nieuwe procedé slaagde Lagostina er in een revolutionaire pannenlijn te creëren die kleur- en krasvast is en minder snel vlekt, ook bij gebruik in de vaatwasmachine.

De pannen in de serie La Collezione Rossa zijn opgebouwd uit drie lagen, de zogenaamde Tri-ply constructie (twee van superhard edelstaal met daar tussenin gegoten aluminium). Deze tri-ply bodem maakt integraal deel uit van de pan. Door de metalen tot één geheel te ‘smeden’ is Lagostina er in geslaagd een kwaliteitspan op de markt te brengen die gegarandeerd een gelijkmatige warmte over de hele pan distribueert. Dat komt het kookresultaat ten goede omdat de gerechten gelijkmatig gegaard worden.

Uiteraard heeft het meer dan honderd jaar bestaande Italiaanse merk Lagostina een naam hoog te houden als het gaat om design. Ook met La Collezione Rossa is men er in geslaagd de schoonheid (elegance) van la dolce Italia samen te brengen met hoogwaardige kwaliteit, het visitekaartje van Lagostina. Het leverde Lagostina vorig jaar de internationaal vermaarde Red Dot design award op. De jury die hiertoe besloot bestaat uit internationaal bekende ontwerpers en experts op het gebied van design. De criteria die de jury hanteert hebben betrekking op de mate van innovatie, functionaliteit en kwaliteit.

Lagostina is voor de consument verkrijgbaar in de gespecialiseerde kookwinkel. Kijk ook op www.lagostina.nl