Kwispelprijs 2012, Neem geen hond – kwispel mee!

Elk jaar reikt de Hondenbescherming de Kwispelprijs uit. Dit jaar staat de prijs in het teken van ‘Neem geen hond’. Jaarlijks gaan 12.000 honden naar het asiel omdat hun baasje hen niet meer kan of wil houden.

Ongewenst gedrag komt voor bij 30 tot 90% van de honden. Het zijn signalen dat de hond in onze huidige samenleving steeds vaker in de knel komt.

Gelukkig zijn er ook verstandige mensen die dol zijn op honden en juist daarom geen hond aanschaffen. Zij weten dat ze (nu nog) geen goed thuis kunnen bieden aan een hond, een hondenleven lang.

Ben jij tussen de 7 en 16 jaar of ken je iemand in die leeftijd? Doe dan mee of laat hen mee doen. Om mee te dingen naar de Kwispelprijs teken of beschrijf je waarom het in het gezin (nog) niet verstandig is om aan een hond te beginnen. Jullie zijn misschien te druk, te vaak van huis of wonen op een plek die minder geschikt is om een hond te hebben. Of misschien is iemand in het gezin allergisch?

Winnaars
De winnaar van de Kwispelprijs wint een Nintendogs-spel voor op de spelcomputer. Er zijn twee leeftijdscategorieën (7-12 jaar en 12-16 jaar).

Wij dagen je uit om voor 3 september 2012 een leuke inzending in te sturen! Meer hierover is te lezen in het reglement Kwispelwedstrijd. (920,4 KB)

Deze video geeft aan dat het aanschaffen van een hond iets is waar je goed over moet nadenken.

Plaats een reactie