Kwart moeders laat kinderverkoudheid de vrije loop

Met de winter voor de deur start voor veel moeders een nieuw seizoen van snottebellen en kuchjes. Om daar snel weer van af te zijn, geeft bijna tweederde van de Nederlandse moeders hun kindje een neusspray of neusdruppels bij verkoudheid. Minder dan een kwart van hen geeft aan bij verkoudheid niets te doen en er van uit te gaan dat een verkoudheid zelf overgaat. Dit blijkt uit een onderzoek van VSM in samenwerking met het internetplatform Volgens Mama onder 2000 jonge moeders.

Naast de sprays en de druppels blijken ook verkoudheidsbalsems en hoestdrankjes veel gebruikte methoden om verkoudheid bij kinderen tegen te gaan. Het onderzoek toont verder aan dat 60% van de moeders een voorkeur heeft voor homeopathische geneesmiddelen als het gaat om de behandeling van een neusverkoudheid bij hun kinderen. Bij hoesten geeft zelfs 64% van hen de voorkeur aan een homeopathisch geneesmiddel.

Top 5 middelen tegen kinderverkoudheid
De 2000 jonge moeders die hebben meegedaan aan het onderzoek zijn tot de volgende top 5 gekomen van gebruikte middelen tegen verkoudheid bij een van hun kinderen:

1. Neussprays of druppels (65%)
2. Verkoudheidsbalsems (41%)
3. Hoestdranken (35%)
4. Vitamines (22%)
5. Weerstandverhogende middelen (18%)

Verkoudheidstips van jonge moeders
Naast behandeling van verkoudheid met homeopathische of reguliere geneesmiddelen blijken veel moeders nog terug te grijpen op ouderwetse methodes. Zo adviseert een deel van hen om verkoudheid bij kinderen tegen te gaan door een rauwe ui op de kinderslaapkamer te leggen. Ook de tip om het hoofdeinde van het bedje iets hoger te zetten werd door veel moeders gegeven. Het geven van (kruiden)thee, al dan niet met honing, blijkt ook onverminderd populair evenals het baden in een eucalyptusbadje.

Over VSM Kind
Al 25 jaar heeft VSM voor elk kinderkwaaltje een vertrouwde, natuurlijke oplossing. De VSM kinderproducten zijn precies afgestemd op de behoeften van kinderen vanaf 0 jaar. De VSM producten Tussikind hoestsiroop, Nisykind tabletjes en Rinikind neusspray zijn geschikt voor het tegengaan van verkoudheid en hoestgerelateerde klachten bij kinderen. Ze zijn effectief en worden dan ook al jarenlang graag door jonge ouders gebruikt. Ook voor de allerkleinsten.

Op de website van VSM Kind kan men alle middelen vinden en een gratis kindergidsje aanvragen.

Plaats een reactie