Kwart medische hulpvragen op vakantie door ongeval

Eurocross Assistance meldt dat deze zomer een kwart van medische hulpvragen van vakantiegangers wordt veroorzaakt door een ongeval. Vooral ongelukken tijdens het wandelen en fietsen in de bergen levert ernstig been-, rug- en hoofdletsel op. Daarnaast valt het op dat vooral jongeren betrokken raken bij quad- of scooterongevallen.

De overige 75% van de medische hulpvragen worden veroorzaakt door ziekte. De meeste vakantiegangers bezoeken een arts in het buitenland voor de behandeling van maag/darmklachten, oorontstekingen of een insectenbeet. Daarnaast komen hartklachten en blindedarmontstekingen veel voor. Ook ontvangt Eurocross dagelijks meldingen van strandgangers die in een zee-egel zijn gestapt of in aanraking zijn gekomen met een kwal.

Eurocross heeft in de maand juli ruim 300 patiënten gerepatrieerd die als gevolg van een medisch probleem niet meer op de geplande wijze naar huis konden reizen. Soms gaat het aan het thuisfront mis en moeten reizigers halsoverkop naar Nederland vanwege een ernstig ziek familielid of een onverwacht overlijden. De alarmcentrale regelde in 325 gevallen met spoed de terugreis.

De meeste meldingen komen uit de vakantielanden rond de Middellandse Zee zoals Turkije, Griekenland, Spanje, Frankrijk en Italië.

Plaats een reactie